Колективні зібрання й матюки: атмосфера на Центральному ринку загострюється

31 Серпня 2017, 14:31
6722

Підприємці, котрі працюють у лівій частині Старого ринку, стурбовані й не знають, за що братись. Рішення про відмову у оренді землі на якій розміщений ринок стало для них шоковим.

Район.Луцьк відправився на ринок, аби дізнатись, які наміри та настрій у торговців.

Ряди працюють так само, закриватись ніхто і не думає. Контейнерів тут дійсно багато, проте потік людей не дуже великий. Здається, усе так, як і було, крім тем для розмов, звичайно.

Усі жваво обговорюють вчорашні баталії у міській раді. Хтось спокійним, а хтось – ну дуже розлюченим тоном. Трапляється лайка. Одна з продавчинь сказала, що цензурним словом цю ситуацію назвати не може.

Ми запитали у двох жінок, які теж торгують, що вони збираються робити.

Одна з них відповіла: «Наш хазяїн ще може перенести нас на ЛПЗ, а всі інші – то не знаю як. Нам ще можуть там місця надати, але хто його знає».

Друга продавчиня переконана в тому, що на ринок у мікрорайоні ЛПЗ ніхто їздити не буде.

«Це далеко як, ніхто туди їздити не буде, людям буде просто лінь це робити. Та й сполучення там погане. Вони казали, що збільшать кількість автобусів в цю сторону, але я дуже сумніваюсь, що таке станеться».

Користуючись нагодою, поставили питання стосовно ринку покупцям: ті, що нам зустрілись, не вбачають вигоди їздити на ЛПЗ, адже проживають у центральній частині міста.

Атмосфера на ринку напружена. Одна з продавців, що продає одяг, сказала, що незабаром тут розпочнеться громадянська війна: «Після цього всього, ми побачили хто є хто. Я ніколи б не подумала, що людина, яка торгувала на одному ряді зі мною, буде там кричати за закриття ринку».

Тому, самі підприємці плавно розділяються на дві частини.

Жінка, яка була на акції протесту у міській раді, прокоментувала ситуацію:

«Усі ми пішли нерозумним стадом, а треба було вибрати людей десять, які розбираються в темі і можуть щось сказати. Через те, що багато наших порозходилось – хто в їдальню, хто в туалет, то й вийшло нас двісті людей, хоча там було набагато більше. І сприйняли нас не серйозно. Нам треба зробити розумно. Нехай ми будемо давати кошти кожного місяця в міську раду, але будемо впевнені, що місце роботи лишається за нами».

За словами торговців, ринок – це єдине місце, яке приносить їм дохід.

 «Я прийшла додому і мене просто трусило, я не знала, за що братись і що робити. Заснула на три години, а як прокинулась, то в мене 15 пропущених від базарників.

А як ввімкнула Фейсбук і почала це читати, то взагалі, одним словом **», – ділиться емоціями ще одна жінка-торговець.

Жінка, котра працює у цій частині ринку вже 20 років, описала загальну картину:

«Скільки ми тут будемо стояти – не знаю, тиждень, місяць...  Крутять нами, як хочуть. Нам повинні дати якісь альтернативу, що ми з цього ринку переходимо на інший. А нам ніхто нічого не пропонує. Ринок на ЛПЗ також не є комунальним і не відноситься вже до Луцька, а до Боратинської сільської ради. Це як міняти шило на мило».

Тож, підприємці у розгубленому стані. Хтось хоче об’єднуватись, хтось – щоб не чіпали.

 

Марія ВАВРИНЮК

 

Коментарі
31 Серпня 2017, 18:10
&quot;Жінка, котра працює у цій частині ринку вже 20 років&quot; - брехня<br/> років тому там булоа стоянка, потім почали торгувати овочами з машин,а вже потім почали ставити контейнери.<br/>А зараз це нагадує швидше &quot;циганський табір&quot; а не торгові ряди.
31 Серпня 2017, 19:22
Переїжджайте на ДПЗ!!! Не противтесь!!! <br/>Місто не таке вже й велике, це не Київ і навіть не Львів, тому проблеми добратись не буде - люди звикнуть! Там біля балки ще купа пустого місця, знайдеться ще якийсь депутат як Покровський, який забудує балку і буде нам всім весело! )))))))))))))))
31 Серпня 2017, 20:29
Модернізуйте,зробіть парковки,зручні проходи,замініть металоконсструкції і буде окрасою міста.
31 Серпня 2017, 20:30
Він мені і зараз зручний і нормальний,ніякого переносу,я як лучанмн-проти.
31 Серпня 2017, 20:32
Дайте людям спокій.Хочете знову на людях нажитися?Була???!!!Егоїстичне рішення прямо скажу.
31 Серпня 2017, 21:53
http://thetrip.com.ua/bazar-vokzal.html Це може бути окрасою міста,зробіть як в Європі,ринок там має бути.
01 Вересня 2017, 00:59
Це не Центральний ринок - гадюшник. Ми живемо у Європі, приїжджають туристи побачити окрасу нашого<br/>міста - замок Любарта. Що вони бачать - барахолку, сміття, забиті дороги автомобілями, постійні корки у цьому місці. Потрібно було вже давно перенести все на Новий ринок, а продовольчі товари залишити у критому павільйоні.
01 Вересня 2017, 01:18
Правильно, замок- окраса міста, а не ринок. Зробимо правильне рішення, не егоїстичне, для наших дітей. Краса спасе світ!
01 Вересня 2017, 01:32
Це не ринок , це Шанхай !!! По перше -припаркуватись ніде , по друге - в суботу і неділю покупці ходять один одному по головах , по третє - там йому не місце !!!
01 Вересня 2017, 19:33
Цікаво коли почнеться базарний майдан
01 Вересня 2017, 19:38
Ринок забирати не треба!!!!він нікому там не заважає!!!а що до культурного центра міста то для початку нехай міська рада зілля покосить коло замку!!!ато такі там хащі!!!!!
01 Вересня 2017, 19:38
Ринок забирати не треба!!!!він нікому там не заважає!!!а що до культурного центра міста то для початку нехай міська рада зілля покосить коло замку!!!ато такі там хащі!!!!!
02 Вересня 2017, 02:01
Дивитись на цей бардак вже неможливо! Це не ринок.Залиште продукти в критому павільйоні і все. Є НОВИЙ РИНОК на ЛПЗ - ЦЬОГО ДОСИТЬ. Хай влада хоч щось робить!
02 Вересня 2017, 02:02
Дивитись на цей бардак вже неможливо! Це не ринок.Залиште продукти в критому павільйоні і все. Є НОВИЙ РИНОК на ЛПЗ - ЦЬОГО ДОСИТЬ. Хай влада хоч щось робить!
02 Вересня 2017, 02:12
Давайте не тільки центральний ринок і варшавку перенесем ( якось варшавка на фоні порт сіті і вокзалу теж не очень то дивится!Ні щоб про людей подумати! Центральний ринок якимсь куполом прикрити(по історії завжди біля замку був ринок,це все можна облаштувати і укультурити,але для чого якщо хтось положив на землю оком)А страждають як завжди бідні люди( підприємці і продавці), не забувайте, що місця на ринку і контейнери ніхто безкоштовно не давав,і тепер на ЛПЗ ринку їх тоже ніхто не видасть безкоштовно,Все в нас через Д..У!!! В даній ситуації жаль людей!
03 Вересня 2017, 23:48
Я бачу тут пропонують все робити для туристів, а може ми в першу про своїх людей подумаєм, як їм краще жити?! Якщо всім так потрібна Європа, то скажіть де у Європі в першу чергу ставлять інтереси туристів, знищуючи інтереси своїх громадян?!! Сміття - це проблема, яка вирішується, і все можна привести до порядку. На Варшавському ринку теж не чисто! Біля багатоквартирних домів сміття в мусорні баки не влізає,і кругом розкидається, і страшний сморід. В Луцьку є ще купа проблем. Елементарно дороги не можуть зробити, а замість того переробляють бруківку на вул. Кривий Вал, при тому що раніше вона теж нормальна була.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром