Стартував фестиваль кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»

28 Травня 2021, 13:53
1142

28 травня розпочинається 8-й фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Захід проходить безкоштовно в кінотеатрах понад 20-ти українських міст до 2 червня, а також онлайн на сайті  online.childrenkinofest.com до 6 червня.

Про це Район.Луцьк повідомили організатори.

Кінотеатральні покази фестивалю відкриваються українським анімаційним фільмом «Віктор_Робот». Події стрічки відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Мультфільм вийде в широкий кінопрокат уже за місяць – 24 червня.

До конкурсної програми традиційно ввійшло сім дитячих фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Фільм-переможець буде визначений за допомогою глядацького голосування і оголошений на онлайн-церемонії закриття фестивалю 6 червня. Також у межах Чілдрен Кінофесту проходить п'ятий ювілейний Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми.

16 стрічок-фіналістів будуть показані в кінотеатрах 23-х міст України та онлайн. Його переможців визначить Почесне журі, а глядачі оберуть лауреата Призу глядацьких симпатій. Поза конкурсами на фестивалі буде продемонстрований ретроспективний мультфільм «Лисенятко Вук», а фільмом-закриттям стане минулорічний володар Гран-прі – фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс».

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Зареєструватися на безкоштовні покази може кожен охочий – для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на сайті «Чілдрен Кінофесту».

Для реєстрації організованої групи дітей – від благодійних організацій чи фондів, громадських та державних організацій, навчальних закладів контактуйте з координатором фестивалю у вашому місті

Безкоштовні онлайн-покази тривають на сайті online.childrenkinofest.com.

Довідково:

Фестиваль організовано компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно і UNICEF.

Фестиваль дякує за допомогу Goethe-Institut, Посольству Королівства Данія, Данському кіноінституту, Посольству Королівства Норвегія, Посольству Угорщини, Посольству Швеції та Посольству Королівства Нідерланди.

Партнери в місті Київ: КП «Київкінофільм».

Технічний партнер: Element Agency.

Медіапартнери фестивалю: Освіторія, Розумашки, Kolobok.ua, Теленеделя, RadioKids.Online, KinoFilms.ua, Нова Українська Школа, Мой Ребенок.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром