Волинські депутати просять відремонтувати дорогу Луцьк – Дубно

28 Травня 2021, 09:29
Кажуть, дорога потребує ремонту. Фото ілюстративне 937
Кажуть, дорога потребує ремонту. Фото ілюстративне

Депутати Волинської обласної ради звернулися до президента України, прем’єр-міністра, голови Державного агентства автомобільних доріг України, голови Рівненської обласної державної адміністрації та голови Рівненської обласної ради щодо ремонту дороги Луцьк – Дубно.

За відповідний документ обранці громади проголосували під час сесії 27 травня, передає кореспондентка Бізнес.Району.

Депутати звертають увагу на те, що автомобільна дорога міжнародного значення М-19 Доманове (на Брест) Ковель-Чернівці-Тереблече (на Бухарест) з’єднує міжнародний пункт пропуску «Доманове» на кордоні з Республікою Білорусь і міжнародний пункт пропуску «Порубне» на кордоні з Румунією, та перетинає міста обласного значення Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці

Кажуть, що дорогою щодня курсують десятки тисяч автомобілів, в тому числі з іноземцями, тому її важливість важко переоцінити. 

«Занепокоєння викликає незадовільний технічний стан вищезгаданої автомобільної дороги на відрізку Луцьк-Дубно (протяжністю 55,7 км), який з’єднує Волинь з Рівненщиною. Зокрема, високий рівень ямковості, колійності, просадки та велика кількість вибоїн становлять загрозу для життя і здоров’я учасників дорожнього руху, та створюють ризики для населення, яке проживає біля цієї дороги», – йдеться у зверненні.

Зауважують, що привести вищезгадану ділянку до належного експлуатаційного стану можливо тільки завдяки здійсненню капітального ремонту, який не проводився більше 25 років.

Через підвищену перенасиченість регіону автотранспортом, дорога зазнає інтенсивної руйнації, ямкові ремонти окремих ділянок дорожнього полотна не забезпечують належного кінцевого результату. Надзвичайно низькою є пропускна здатність вказаного шляху, що суттєво утруднює та значно сповільнює рух транспорту цією дорогою і робить його небезпечним для транспорту та водіїв. 

«Така ситуація спонукає до зниження престижу України та її Західного регіону в очах мешканців ЄС та туристів, які рухаються від одного кордону до іншого. Незадовільний стан цієї ділянки змушує міжнародних перевізників оминати територію Волинської та Рівненської областей, що в свою чергу, завдає значних збитків для місцевих бюджетів та інвестиційної привабливості держави в цілому. Покращення стану проїзду по автомобільній дорозі М-19 на відрізку Луцьк-Дубно є необхідністю для забезпечення сполучення належного рівня між європейськими державами», – вважають обранці громади.

З метою створення умов для комфортного та безпечного руху національного та іноземного транспорту, покращення туристичної привабливості та підвищення іміджу України, та, враховуючи вищевикладене, депутати просять вжити дієвих заходів щодо якнайшвидшого проведення невідкладного капітального ремонту автомобільної дороги М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест) на ділянці Луцьк-Дубно.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром