На День сталої енергії даруватимуть «Екоіграшки»

15 Грудня 2015, 09:15
8443

У Палаці учнівської молоді 16 грудня відбудуться заходи в рамках Дня сталої енергії у місті Луцьку.

Як зазначають у відділі інформаційної роботи міськради, наш Луцьк, починаючи з 2009 року, є підписантом Угоди мерів – ініціативи Європейської Комісії та місцевих і регіональних органів влади, об'єднаних загальним добровільним зобов'язанням щодо підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел енергії на своїх територіях. Виконуючи зобов’язання Угоди мерів, для підвищення обізнаності громадян у сфері енергоефективності, використань відновлюваних джерел енергії та зв'язку між енергетикою і кліматичними змінами Луцька, міська рада щорічно проводить Дні сталої енергії.

Захід буде організовано з метою підвищення рівня енергоефективності, раціонального енергоспоживання та обізнаності населення щодо способів енергозбереження. У заході візьмуть участь представники міської влади, бюджетних установ, журналісти та представники громадськості.

ТОВ «Арніка-Центр» разом з відділом з енергозбереження департаменту економічної політики Луцької міської ради проведуть семінар з енергоменеджменту для представників бюджетних установ Луцька.

У рамках Дня сталої енергії було організовано конкурс малюнків на тему «Енергозбереження – крок у зелене майбутнє» серед учнів загальноосвітніх закладів міста Луцька. Тематика малюнків – економія енергії (електроенергії, тепла, води), зелена енергія (використання енергії сонця, вітру, води, землі), зелене майбутнє – здорове середовище.

16 грудня у Палаці учнівської молоді відбудеться нагородження переможців даного конкурсу малюнків з врученням подарунків від проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (USAID).

Також представники громадської організації «ОПОРА» (м.Рівне) презентують майстер-клас «Екоіграшка» та перегляд фільму «Світанок нової ери. Енергія 2050» для учнів загальноосвітніх закладів міста.

Нагадуємо, День сталої енергії відбудеться 16 грудня о 9:30 на вулиці Шопена, 18, Палац учнівської молоді, глядацький зал. Початок реєстрації о 9:00.

    Захід буде організовано за підтримки проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні», який фінансується Агенством США з міжнародного розвитку USAID.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром