Обміняти речі, щоб оновити гардероб: у Луцьку проведуть свап-вечірку

25 Травня 2021, 15:43
1348

Свап-вечірка – це подія, на яку люди приносять непотрібний, але в хорошому стані одяг і при бажанні можуть обрати щось взамін. 

28 травня Молодіжний центр Волині і Нуль відходів, організовують свап-вечірку у Луцьку. «Обміняй речі, щоб оновити гардероб» – гасло їхньої ініціативи. Про це інформують організатори.

Вечірка буде відбуватися за адресою вул. Градний узвіз, 5 і розпочнеться о 18:00 з лекції про повторне використання речей від Катерини Демидюк, засновниці магазину «Simple». 

Приносити можна чистий одяг та аксесуари в хорошій якості до травня у Молодіжний центр Волині (вул. Градний узвіз,5), щоб вже в п’ятницю вони були на вечірці.

Для того, щоб долучитись до події, потрібно зареєструватись за посиланням

У свап-вечірок є різні тематики: тільки рожевий одяг, кімнатні рослини, аксесуари, вінтаж. Таку сегментацію організатори роблять для того, щоб не було скупчення зовсім різних речей на події і при цьому люди могли звільнити не тільки гардероб, а й інші кімнати. Ідея обміну дає можливість швидко позбавитись від речей, які ти не носиш та допомагає легко знайти потрібне.

Чому такі ініціативи важливі для України? Земля більше не в змозі впоратись з тим об’ємом сміття, який ми зараз викидаємо. За рік населення планети виробляє понад 2 мільярди тонн відходів. В Європі на повторну переробку йде до 70% непотребу, то в Україні - лише 3 %. Обмін дає друге життя речам і дає можливість знайти щось класне для себе, не купуючи нічого в магазинах. Отже, свап-вечірка – це чудовий спосіб екологічно позбутися від лишнього.

Які є додаткові плюси відвідування свап-вечірки?

  1. Позбавляєшся речей, нічого не викинувши і подарувавши їм нове життя.

  2. Безкоштовне оновлення гардеробу, бо замість непотрібних речей в твоїй шафі з’являються потрібні.

  3. Підтримка ідеї повторного використання.

  4. Знайомство з новими людьми та якісне дозвілля.

Читайте такожВолинських фотографів запрошують на міжнародний конкурс «Вікі любить землю»-2021

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром