У Луцьку відбувся перший тур Відкритої командної тенісної ліги Рівненщини

24 Травня 2021, 13:45
1059

На тенісних кортах комплексу «Adrenalin City», що у місті Луцьк, відбувся 1 тур новоствореної Відкритої командної тенісної ліги Рівненщини (ВКТЛР).

Перший тур провели у Луцьку 23 травня. Усі команди, які подали заявки на участь у ВКТЛР прибули до Волині та згідно з календарем змагань боролися за перемогу. Про це Спорт на Районі повідомили організатори

Острожчину у ВКТЛ Рівненщини представляє команда тенісного клубу «Академія» (ТК «Академія»), яка складається з місцевих гравців – Сергія Білюка, Олександра Іваніва (викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія») Валентина Притули, який входить у склад гравців тенісного клубу).

Згідно з попереднім жеребкуванням команді острожан у першому турі довелося зустрічатися з двома командами Волині.

У перших поєдинках суперником тенісистів Острозької громади була місцева збірна «Lubart Team» (Луцьк). Острожани здобули впевнену за рахунком, але не просту по грі, перемогу (3:0).

У першій грі Сергій Білюк переміг Олександра Шума з рахунком (8:3), а в наступному поєдинку Олександр Іванів узяв верх над Ігорем Крольчуком (8:2), тож острожани повели 2:0. А в завершальному парному матчі острозькі гравці Сергій Білюк та Валентин Притула у важкому матчі отримали вольову перемогу з рахунком (8:6). Загальний рахунок 3:0 на користь команди ТК «Академія» (Острог).

У наступних протистояннях першого ігрового дня тенісному колективу Острозької громади протистояла друга команда з Волині – «Талько» (Луцьк).

У цих іграх острожани теж здобули загальну перемогу з рахунком 2:1.

У першій грі Сергій Білюк у досить непростому поєдинку здолав опір Віталія Талька, одного з найсильніших тенісистів-аматорів Волинської області (8:4). Наступний матч був найвидовишнішнішим, найнапруженішим та найзапеклішим у всьому 1 турі. У ньому Олександр Іванів проявив усі свої бійцівські якості та високий рівень гри й отримав вольову перемогу у сильного суперника Михайла Козаня (в минулому професійного тенісиста) з підсумковим рахунком 9:7.

Після цієї гри команда з Острога повела в рахунку 2:0 та отримала загальну перемогу.

У завершальній парній грі острожани зазнали поразки 2:8.

Отож, острожани вдало стартували у Відкритій командній тенісній лізі Рівненщини – з двох загальних командних перемог (3:0 та 2:1).

Результати інших поєдинків дня:

  • «Zvyagel» (Новоград-Волинський) – ТК «Дубно» – 3:0;
  • ХАЕС (Нетішин) – ТК «Березне» – 3:0;
  • «Талько» (Луцьк) – РАЕС (Вараш) – 2:1;
  • ХАЕС (Нетішин) – «Zvyagel» (Новоград-Волинський) – 0:3;
  • ТК «Дубно» – «Lubart Team» (Луцьк) – 1:2;
  • ТК «Березне» – РАЕС (Вараш) – 0:3.

Після 1 туру в турнірній таблиці, маючи в своєму активі по 4 очки, лідирують ТК «Академія» і колектив із Новоград-Волинського.

Наступний 2 тур відбудеться орієнтовно через місяць, місце проведення поєдинків визначать пізніше, за 10 календарних днів до початку.

25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром