Лучан навчать робити ляльки для анімації

28 Серпня 2017, 23:41
3126

Як виготовляти ляльки, буде вчити лялькар та аніматор з Києва Олег Педан.

В антикафе «Innerspace», що за адресою: вулиця Паркова 5, митець 10 вересня о 15 годині проведе майстер-клас  «Технології виготовлення ляльок для покадрової зйомки». Участь у ньому запрошують взяти мультиплікаторів-початків.

Нагадаємо, фестиваль анімації «Задзеркалля» проводиться у Луцьку вже вдруге. Цьогоріч захід відбудеться 9 та 10 вересня у Палаці культури міста Луцька та антикафе «Innerspace» під гаслом «Розкопки анімаційного періоду».

Відвідувачів фестивалю познайомлять з історією та еволюцією анімації: від створення перших наскельних малюнків, на яких печерні люди зображали рух тварин до сучасних мультфільмів у 3-D.

Учасниками заходу будуть:

  • Микита Лиськов – мультиплікатор з Дніпра, який займається анімацією більше 10 років. Минулого року на фестивалі «Задзеркалля-2016» мультфільм Микити Лиськова «The End» виграв у номінації «Глядацькі симпатії» на конкурсі анімаційних робіт.

Аніматор пропагує авторську некомерційну анімацію, постійно бере участь у кінофестивалях, проводить лекції-кінопокази з історії анімації. Окрім того чоловік організував і проводить заняття в «Школі авторської анімації» у Дніпрі. Окрім того нещодавно його анімаційний фільм «Я купив велосипед» отримав гран-прі фестивалю короткого метру «Де Кіно».

На «Задзеркаллі» він розкаже про некомерційну анімацію та покаже свої фільми, розповість звідки приходять ідеї і навіщо в сучасній Україні займатися авторською анімацією.

  • Валентина Серцова – художниця студії «Укранімафільм» та студії «Борисфен». Festival «Animax Skopje Fest» Македонія, 2015), «Мишко та Місячна Дзвінка». На «Задзеркаллі» Валентина Серцова проведе майстер-клас «Створення персонажів до анімаційного фільму».
  • Лана Ра та Євгеній Конощук – казкарка, драматург та актор. Команда організовує майстер-клас «Написання сценарію та ліплення головного героя для анімаційного серіалу «Моя країна – Україна».
  • Таємний гість.

Також на фестивалі в арт-галереї «Луцьк», що на вулиці Богдана Хмельницького, 1, діятиме ДИТЯЧА ТЕРИТОРІЯ. Тут дітей навчать створювати пісочну анімацію, рухому ляльку з сіна, іграшку з фетру. Окрім того на малечу чекають й інші розваги.

Глядачам покажуть підбірку мультфільмів, присвячених 90-річчю української анімації, роботи учасників анімаційного конкурсу, а також організують квест та круглий стіл на тему «Вплив мультфільмів на психіку дітей».

Також буде презентація книги «Айхо або подорож до початку» Оршулі Фариняк. Планується презентація мультфільму «Мишко та Місячна Дзвінка» ТОВ «Борисфен-С».

На відкритті фестивалю 9 вересня організатори проведуть конкурс на найкращий «мультяшний» костюм. Участь у ньому можуть брати всі охочі, незалежно від віку.

До початку самого фестивалю у Луцьку відбулися два майстер-класи. Так, на першому майстер-класі 12 серпня аніматор Роман Дзвонковський вчив лучан створювати мультфільми на плівці, а другий майстер-клас зі створення анімації на манці мультиплікатор Олег Федченко провів 19 серпня. Ще один майстер-клас з драматургії від відомого драматурга Неди Нежданої 2 вересня.

Вхід на фестиваль – вільний.

Довідка:

Олег Педанлялькар, мультиплікатор, викладач  Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, автор мультфільмів «Залізний вовк», «Світла особистість», «Нікого немає вдома», «Ключ», «Будиночок для равлика». «Найменший», «Атракціон», «Лахмітко».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром