«Це ручки, маленькі приховані камери», – керівник СБУ Волині розповів про вилучене у «вартівців»

28 Серпня 2017, 22:46
3288

Начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк розповів, що серед вилучених у громадського формування «Варта порядку» були камери спостереження у вигляді ручок.

Про це він розповів в інтерв’ю «Четвертій владі».

«Це предмети, стосовно яких сьогодні проводиться експертиза. Це ручки, маленькі приховані камери. За попередніми висновками, це спеціально-технічні засоби. Фігуранти провадження використовували поштовий канал для контрабанди вказаних спеціальних технічних засобів», – розповів посадовець.

За його словами, сьогодні проводиться експертиза і буде проводитись до тих пір, поки не буде рішення експерта про те, що вони відносяться до спецзасобів, вони не можуть коментувати.

«Ці спецзасоби вмонтовували приховано у приміщеннях, знімали, фотографували осіб, їх приміщення для того, щоб використовувати у своїх комерційних та інших цілях. Спеціально-технічних засобів було декілька, не сто. І ми зможемо сказати згодом, скільки – три, п’ять, сім чи дванадцять. Але для кваліфікації статті неважлива кількість. Важлива їх наявність і використання. Тому що зберігання спеціально-технічних засобів не є кримінально-карним діянням. А його використання або незаконне переміщення на територію України – це вже кримінально-карне діяння. Зберігання – це адміністративна відповідальність», – додає він.

Нагадаємо, що 8 серпня спецпризначенці зупинили й обшукали авто Олександра Тиводара. Згодом В офісі «Вартівців» і помешканні його провели обшуки.

Читайте також: Що СБУ знайшла у «вартівців»

Стали відомі подробиці обшуку «Варти порядку»

Правоохоронці винесли з офісу «Варти порядку» пакет документів

В офісі «Варти порядку» і у помешканні керівника ГФ силовики проводять обшуки.

Представників громадського формування звинувачують у незаконному стеженні і контрабанді

Перемоги: СБУ затримала керівника «Варти порядку»

До офісу «Варти порядку» прибули вибухотехніки

 
 
 
 

 

 

Коментарі
29 Серпня 2017, 04:27
Ци покидьки бояться щоб люди не дiзналися про iхнi мутки i гешефти. А дурноверхi холопи пiддакують. Люди, хiба не в наших iнтересах щоб за всiма тими чортами хтось дай стежив???
29 Серпня 2017, 04:30
Короче немае вжэ нi "зброi, нi гранат, нi протитанкових (!) мiн... Алэ е ОДНА РУЧКА)))))))))))))))))) Не, ну хiба не приглупи????
29 Серпня 2017, 08:03
Лапін собі збирається розчистити дорогу для контробанди бурштину зі своєю кишеньковою зграєю бандою або армією БУГ.
29 Серпня 2017, 11:49
А Жинєвский в бігах чи приїде цього року на сходку і розбір сучих воєн?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром