Теремне: неподалік ставка кусали Калиту

14 Грудня 2015, 10:29
3421

Учасники аматорського хору об’єднання ветеранів «Злагода» співали пісень, кусали калиту і відгадували різноманітні конкурси.

Дійство відбулося у неділю, 13 грудня на Андрія в найтеплішій атмосфері та дружньому колі працівників Теремнівського районного будинку культури.

Аматорський хор створений міською організацією Всеукраїнського об’єднання ветеранів. Директор будинку культури Олена Музичук, на базі якого зараз працює хор, зауважила, що це не єдине святкування, яке влаштували на Андрія. Дійство було від початку заплановане для вузького кола осіб.

«Влаштовуємо свято самі для себе. Ми весь час у праці, адже постійно даруємо людям свої виступи. Тож сьогодні розважаємо один одного», – розповіла хористка Лідія.

Розпочали захід із мелодійних народних пісень, а опісля сіли за справжній український стіл. Запашні страви власного приготування кожен приносив із дому. Коли друзі поспілкувалися і наїлися досхочу, приступили до основного обряду на святі Андрія – кусання Калити. Енергійні дідусі та бабусі «сідали» на кочергу і примовляли: – Добривечір, пане Калитинський!

– Доброго здоров’ячка, пане Коцюбинський!

– Їду, їду, калиту кусати!

– А я буду по губах писати!

– А я вкушу!

– А я вкрешу!

Після чого названий пан Коцюбинський пробував вкусити підвішену Калиту. У кого це не вдавалося, той лишав якусь цінну річ, яку потім мав «викупити» піснями чи іншими талантами. Після чого учасники заходу влаштовували різноманітні конкурси та розваги, за перемогу в яких отримували символічні солодкі призи.

Святкування у Теремнівському будинку культури тривало до пізнього вечора. Дійство припало до смаку, тож учасники пообіцяли, що такі посиденьки влаштовуватимуть надалі.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
14 Грудня 2015, 18:05
<p>Якісь лише старі бухають... А де молодь ? Це, в першу чергу, їх св"ято...</p>
15 Грудня 2015, 16:01
Молодці!!! Свято Андрія не тільки для молоді і це дуже добре, що для людей старшого віку проводяться такі заходи.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром