Загадкова Катя Чилі, показ ексклюзивного одягу і запальна сальса: чим дивував другий день джазового фестивалю у Луцьку

27 Серпня 2017, 15:45
4687

Лучани відфестивалили у стінах Луцького замку другий день десятого міжнародного джаз-фестивалю «Art Jazz Cooperation».

Фестиваль відкриває молодий луцький гурт «CARLOS BANDOS». Відомі музиканти Руслана Моклиця, Мікаел Гюлазян , Артем Петровський, Мирослав Вівчарук, Степан Дейник , Дмитро Марценюк, Артем Бебко , Мирослав Кіруєв  - часті гості не тільки музичних фестивалів в Україні, а й за кордоном. Хоча в їх репертуарі є місце драйвовій музиці, але зі сцени вони заворожують меланхолією, задуманістю і глибокими почуттями. Такою є і пісня «Wave»(«Хвиля») про кохання під час якої дехто заплющує очі, а дехто береться за руки.

«Для тих, кого ми любимо, але яких з нами немає», - прокоментувала ще одну з пісень вокалістка Руслана Моклиця.

Кримчанин Юрій Костевич розповідає, що цей гурт з усієї програми йому поки сподобався чи не найбільше.

«В Луцьку дуже приємно. Я приїхав тиждень тому з Севастополя. Я народився в Затурцях, тому тут моя Батьківщина. Мені дуже сподобалась перша група», - розповідає пан Юрій.



У перервах між виступами відвідувачі облюбовують зону  біля смачних точок, щоб насолодитися міні джейм-сейшином. Валерій Ленартович із гітарою розпочинає награвати біля гончарської виставки знайомі джазові мелодії. Згодом до нього долучається консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі.


 

На додачу у гостей, знавців «Art Jazz Cooperation», є шанс виграти подарунки. Щоб їх отримати потрібно правильно відповісти на питання, що стосуються фестивалю. Хто був першим ведучим фестивалю, як звали співведучих Наталки Войтович та в якому році на фест приїздила Катіко Пурцеладзе.

Саме вона у дуеті з піаністом Павлом Ігнатьєвим виступає наступною. Легкість, ніжність, глибина задуму – так коротко можна описати 2-годинний виступ дуету.  Одну зі своїх пісень Катіко також присвятила тим, кого, на жаль, немає з нами поруч».

Після виступу слухачі гучно аплодують і вигукують: «Ви кращі».




Вподобали виступ й Ольга та Олександра Петрови з міста Кіровське Донецької області.

«Ми взагалі переселенці. Приїхали з Донецької області. Нам дуже подобається. Моїй дочці, це взагалі по душі, тому що вона навчається в Університеті культури і мистецтв. Вона отримує тут неоціненний досвід і задоволення. Взагалі більш за все подобається тут обстановка, свобода, невимушеність, просто природа  у поєднанні з музикою – взагалі чудово», - розповідає пані Ольга.

«Найбільш запам’яталась Катіко, взагалі ідеально. Дуже цікаво було на виставці одягу, бо якраз обирали сукню на випускний. Вже знаємо як ми будемо вишивати»,  – додає її дочка Олександра.

До слова, виставка одягу є направду ексклюзивною. Це виставка місцевого бренду «Едельвіка», пошитого за зразком вишивки родини Косачів. Поки що ці речі неможливо придбати, їх можливо тільки побачити.


 

І коли ці два виступи гості задумлено спостерігали, хто тихенько підспівуючи, а хто читаючи книгу, то наступний колектив змусив піти до танцю більшість людей. Завдяки латині від сальсового гурту «Dislocados» майданчик наповнився людьми, спраглими до сальси.

«Супер ! Я кожен рік ходжу. Краще ніж попередні роки. Я особисто знайома з Баковським. І от вони вчора були. Ну мені дуже сподобалось», - зізнається лучанка пані Тетяна.









Поряд з танцювальною зоною гості радо підходили, до так званої зони, де «смачно пахне», стріляли з лука та вчились ліпленню гончарних виробів.

Багато підходило і до ятки з надписом «Жарене морозиво». Таке морозиво коштує аж 42 гривні за 300 грам. Що ж це за морозиво ми розпитали у продавчинь та тих, хто його безпосередньо робить. Майстриня Ірина Вовченко ділиться секретом,  що морозиво дороге, бо виготовляється лише з натуральних інгрідієнтів. А називається «жареним», тому що роблять його подібним спосом, однак темпаратура поверхні цього обладнання – близько -30 градусів. Готове морозиво прикрашають макарунами, ягодами і кукурудзяними кульки.





Другий день концерту закриває  «KATYA CHILLI GROUP 432 Гц». Тендітна й загадкова Катя змусила притихнути в очікуванні всіх. Більшість підходять до сцени аби сфотографувати, пострімити й відзняти. Разом із нею поряд був синочок. Під музику співачки у магічних танцях крутилися дівчата в довгих сукнях.




 

«Це щось надпотужне, надреальне. Дякую вам дуже, дякую. А ваша дитина – просто сонечко», - діляться з Катею своїми емоціями глядачі. Вони підходять після виступу, аби сфотографуватись і просто подякувати. Катя ж натомість бере у свої теплі руки руки прихильників, ніби передаючи свою енергетику.

У подарунок на гостей ще чекав запальний джем-сейшн разом з музикантами та Кшиштофом Савіцкім.

































Антоніна АНДРІЙЧУК

Читайте також: Як лучани «джазували» з присмаком кантрі і регі

 

Коментарі
28 Серпня 2017, 00:11
Мракобесие
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром