Софії Ковалевської: «Сюди уже прийшла атмосфера паркінга, і її нічим не викорінити», – лучанин

25 Серпня 2017, 15:23
5077

Житель обласного центру висловив своє незадоволення "модним" нині у Луцьку благоустроєм прибудинкових тнриторій, орієнтованим, в основному, на власників автомобілей, а не на решту мешканців будинків.

Своїм баченням поділився на сторінці Наш Луцьк у Facebook Олександр Шумілін.

Далі подаємо його допис повністю і без змін:

«Колись у мене був двір, а стала парковка. 

Ще в 90-ті тут було багато місця, щоб гратися, зЕлені, великих дерев, пісочниці, качелі. Зрозуміло, що до наших часів все поступово розвалювалося і, зрештою, двір набув вигляду розбомбленого мінами поля.

І ось випала можливість зробити капітальний ремонт. Це безумовно величезний плюс! АЛЕ, що на виході?

Для приблизно 30-ти автомобілів, а це десь 60 людей (з розрахунку, що 2 мешканці двору володіють і користуються машиною) розширюють дороги і роблять безкоштовні парковки. По факту, у решти мешканців (а це вп'ятеро-вшестеро більше, близько 400-450) за їх мовчазної згоди віджали кусок землі, де могли б гратися діти і бути зони відпочинку.

Як приймалося таке рішення, мені не відомо. Але загалом, на прикладі цього двору можна побачити всі ключові "новаторські" ідеї, які літають у луцькому повітрі, і до яких звертаються, як тільки з'являється можливість щось відремонтувати.

Їх не так і багато: 

- Усе старе викорчувати під корінь.

- Замість старих дерев (навіть здорових і дорослих, які садили самі мешканці) посадити пагінці, які виростуть років через 5-10. Ну люди ж почекають.

- Дороги розширити і наробити парковок. (Ну а як? А куди я її маю ставити?) Машина в Луцьку – Бог. Нема машини – ти лох, ніхто з тобою навіть не буде говорити і сприймати серйозно. 

- Накупити найдешевших лавочок і стандартних дитячих качельок і зробити "благоустрій". При цьому, неодмінно на цьому попіаритися і приліпити до купленого продукта табличку зі своїм прізвищем.

- Неодмінно десь поставити кілька парканів. Кілька високих і пару низьких. Обгородити хоч що-небудь! Дитячий майданчик, спортивний, тренажерний. Різниці нема. Паркани у нас люблять. Але для чого вони - хз.

Двір на Ковалевської ще не доробили. Обіцяють тут дерева, спортмайданчики, повний фарш. Але, здається мені, що висадять кілька нещасних напівживих деревцЯ, зафігачять футбольне поле із 3-метровим парканом (щоб не дай бог в машини не попало), поставлять 2-3 гойдалки і качельку-метелика-пружинку ну і все на тому.

Сюди уже прийшла атмосфера паркінга, і її нічим не викорінити. Виходиш з під'їзда як з Там-Тама. Дітям буде цікаво гратися між тойот, мазд і фольцвагенів. При цьому їх власники з червоними очима будуть постійно кричати "відійди від машини!!".

Двір став місцем, де просто ночують – справжній спальний район. Відпочити і погуляти тут не можна. За цим треба їхати у спеціально підготовлене місце типу адреналіна і портсіті. І неодмінно на машині.

ПС. І ще, про самі роботи. Відкрите питання. Хто додумався класти дорожне покриття ТРОТУАРНОЮ плиткою? Це щоб просто красіво було? Я такого ніде не зустрічав».

Читайте також: Софії Ковалевської: вхід до підвалу фактично замурували в ході благоустрою




 

Коментарі
25 Серпня 2017, 23:19
Жизнь берет свое. А с паркующихся берите плату на обустройство двора.
26 Серпня 2017, 10:18
Коктейлі молотова в великих містах стали дуже модними
26 Серпня 2017, 12:33
Які ви два коментатори ідіоти вище.
26 Серпня 2017, 19:00
Чому ж автор сидів з язиком в одному місці, замість домовитись з сусідами про організацію протесту, а тепер скавчить по пейсбуках?
27 Серпня 2017, 00:03
Всі питання по благоустрію вирішувались на загальних зборах у дворі. Потрібно було висловлювати своі зауваження тоді. І як можна взагалі писати таке, коли ремонт в процесі. Все буде гарно і практично. В першу чергу для дітей, і для дорослих теж.
30 Серпня 2017, 19:02
набридло читати опуси незадоволених всім сусідів.Супер позиція - самому не робити нічого і критикувати всіх і все! Прекрасно, що знайшлись люди, які організували ОСББ та затіяли ремонт двору. Богу дякувати, що спиляли старі дерева, бо під час кожної грози їх ламало та поломане гілляччя захаращувало півдвору. По решті тексту коментувати не хочу, бо написане - бред...Абсолютний негатив у кожній фразі...У автора мета та завдання одні - критикувати будь якою ціною все під ряд (лежачи на дивані)...<br/>Але оце -<br/>&quot;Двір став місцем, де просто ночують – справжній спальний район. Відпочити і погуляти тут не можна.&quot;<br/>Я не ночую і не хочу ночувати в дворі....Я не відпочиваю і не гуляю в дворі..І не хочу і вам не раджу...Спіть вдома, а гуляйте в парку...
30 Серпня 2017, 20:13
Застосовується тротуарна плитка для стежок і доріг міста.Тротуарна плитка відноситься до одних з найбільш зносостійких матеріалів. Виходить це за рахунок застосування вібролиття. Тротуарна плитка характеризується морозостійкістю, стійкістю до вивітрювання і руйнування. Крім того, плитка відмінно очищається від забруднень, практично не вбирає в себе вологу.По міцності тротуарне покриття з плитки не поступається покриттю з бруківки. <br/>Надіюсь, я закрила питання????? А те, що ти такого ніде не зустрічав означає, що ти ніде більше не був....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром