Луцькі ліцеїсти на день перетворилися у вчителів права

12 Грудня 2015, 15:21
2402 Джерело: 4.bp.blogspot.com

Співробітники сектору ювенальної поліції у Волинській області разом із курсантами Луцького правознавчого ліцею відвідали Волинський обласний притулок для дітей, що у місті Рожище, де провели урок «Права людини».

Підлітки в ігровій формі розповіли про основні права та обов’язки громадян та ознаки державності, повідомляє прес-служба поліції області.

«Ми вирішили для наших дітей зробити День права, – розповідає заступник директора Волинського обласного притулку для дітей Неля Прокопчук. – До проведення заходу долучилися співробітники ювенальної поліції разом із курсантами правознавчого ліцею. Такі зустрічі є дуже важливими, адже у притулку перебувають діти, які закинули навчання, не тримаються домівки, і таке спілкування з працівниками поліції та їхніми однолітками-ліцеїстами їм просо необхідне».

Інспектор Луцького відділення поліції Марина Ярошук провела з дітьми інтелектуальну гру – «Фото-фішка». Гра розроблена в рамках проекту Всеукраїнського громадського центру «Волонтер», і сприяє обговоренню актуальних питань щодо здоров’я і наслідків ризикованої поведінки та проблеми ВІЛ-інфікування, які постають перед сучасною молодою людиною. Також поліцейський, у профілактичних цілях, нагадала присутнім про верховенство права і недопустимість порушення норм закону.

«В Україні проходить Тиждень права, тож ми долучилися до цих заходів, і відвідали дитячий притулок у місті Рожище. Головне наше завдання – допомогти дітям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, – розповіла інспектор Луцького відділення поліції Марина Ярошук.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024