Головний поліцейський розповів студентам про їхні права та свободи

12 Грудня 2015, 11:31
2418

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулася наукова конференція на тему «Проблеми забезпечення прав і свобод людини, їх захисту в країнах Європи».

У заході взяли участь керівник Головного управління Національної поліції Петро Шпига, декан юридичного факультету Оксана Лаба, викладачі, студенти та адвокати міста, повідомляє прес-служба поліції області.

Очільник волинської поліції нагадав присутнім про головні цінності української Конституції та найперші завдання правоохоронних органів.

«Ви усі ознайомлені із Законом України «Про Національну поліцію», у якому суттєво змінені завдання та пріоритети роботи працівників поліції. Стаття перша закону говорить, що Національна поліція України – це центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку. Згідно із ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою цінністю. Тому поліцейські стоять на захисті прав та законних інтересів громадян і працюють за принципом «служити і захищати», – зазначив Петро Шпига.

Після завершення своєї промови головний поліцейський області та студенти юридичного факультету обговорили новий закон про поліцію.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
12 Грудня 2015, 18:07
нащо той брєд,права поліційських порушуються у луцькому вп з перших днів прийняття закону, роботи не буде страйк
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром