За особливі успіхи школярі отримуватимуть по десять гривень на день

23 Серпня 2017, 14:33
2890

Школярі Луцька отримуватимуть іменні стипендії розміром 300 гривень упродовж 2017-2018 начального років. Цьогоріч таких учнів-стипендіатів – двадцять два.

Відповідний проект рішення затвердила комісія Луцькради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, повідомляє Волинська правда.

Як пояснила начальник управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко, ці іменні стипендії отримуватимуть учні луцьких шкіл за особливі досягнення у навчанні, науковій діяльності, та мистецтві. Ця стипендія буде виплачуватися щомісяця з 1 вересня по 31 травня.

Учасники комісії також розглянули зміни до бюджету. Зокрема, як проінформувала директор департаменту фінансів та бюджету Луцькради Лілія Єлова, 280 тисяч гривень буде спрямовано на ремонт покрівлі у ДНЗ №23, а 238 тисяч гривень з залишків освітньої субвенції будуть витрачені на реалізацію проекту «Нова українська школа», який реалізовуватиметься у гімназіях Луцька № 1 і №14.

До слова, депутат Алла Надточій поцікавилася, чому управління освіти не використало спрямовані для цієї галузі півмільйона гривень для організацій поїздок творчих учнівських колективів по Україні та за кордон.

«Ми спрямували також півмільйона гривень для департаменту культури, так діти брали участь у різних фестивалях, світ побачили», – зауважила Алла Надточій.

«У нашому випадку краще ці кошти використати для купівлі автобусу для Палацу учнівської молоді, який теж можна використовувати для поїздок, ніж «розмінюватися», витрачаючи їх на різні цілі», – пояснила Зіновія Лещенко.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром