Товстенюк не прийшов на суд «через сімейні обставини»

23 Серпня 2017, 11:38
2461

Луцький міськрайонний суд розглядає справу щодо водіння в нетверезому стані головою фонду Ігор Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка. Проте він уже вдруге не з'явився на судове засідання, цього разу – через «сімейні обставини».

Засідання у справі відбулося 23 серпня, пише ВолиньPost.

Нагадаємо, Олександра Товстенюка зупинили патрульні поліцейські 30 липня на проспекті Василя Мойсея, коли він перебував за кермом. У крові Товстенюка виявили перевищення допустимої норми алкоголю. Відтак, суд розглядає справу стосовно вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На початку засідання суддя Ярослав Артиш зауважив, що Товстенюк не прибув на судове засідання, хоча був повідомлений про його час належним чином. 

Натомість захисник Роман Хомич зауважив, що через сімейні обставини правопорушник змушений був полетіти закордон. Відтак адвокат зауважив, що для об’єктивності розгляду варто заслухати пояснення, які має бажання дати довіритель.

«З понеділка він буде точно», – зауважив Хомич. Тож адвокат подав клопотання про перенесення засіданням голови облради, та просив перенести засідання як мінімум до 4 вересня. Мотивував це тим, що відбуватиметься сесія обласної ради, радником голови якої є його довіритель.

«Чотирнадцятого не з’явився, сьогодні, назвем так, поважна причина. Хоча з того всього виходить він знав, що засідання буде сьогодні, і тим більше поїхав за кордон відпочивати», – зауважив суддя. Адже Товстенюк не відклав поїздки, а суд також має розклад засідань.

«Є питання зловживання правами учасника», – додав Артиш.

Хомич же запевнив, що його довіритель не має наміру відтягувати строки розгляду справи.

Зрештою, з метою непорушення прав Товстенюка суд постановив відкласти розгляд справи з метою прибуття відповідача на 14:00 30 серпня.

Коментарі
25 Серпня 2017, 02:04
Ще той щуряка!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39