Як змінюється Центральний парк Луцька

20 Серпня 2017, 08:08
4589

У парку культури і відпочинку імені Лесі Українки киплять роботи. Гуляючи зеленою територією бачимо купи бруківки, щебеню, різноманітну техніку та засоби прибирання.

ФОНТАНИ 

Прикраси Луцька при вході у Центральний парк та біля постаменту Лесі Українки не впізнати. Вода така чиста та прозора, що видно дно. Фонтани відчищали кварцовим піском.

Милуватись цією красою лучани можуть завдяки допомозі підприємця Ігоря Швеця. А хтось уже і бажання встиг загадати, кинувши у воду п'ять та десять копійок.



ОЧИЩЕННЯ КАНАЛІВ 

Розчистили схили каналів та зібрали побутове сміття. Очищення дна відбуватиметься за рахунок циркулювання води. На це передбачили 200 тисяч гривень.

Основна частина витрат – це оренда спеціальної техніки, адже вартість послуг екскаватора становить 143 тисячі 604 гривні. Для забезпечення постійної циркуляції води в каналах підприємством «Луцькводоканал» встановлено два насоси вартістю 300 тисяч гривень.

НОВІ ЛАВОЧКИ 

Привабливі лавки розмістили вздовж центральної алеї. Всього їх – 30. Обійшлись це у 195 тисяч гривень.

Поручні до них виготовив Нововолинський ливарний завод. Лавочки мають форму, яка зручна для людей із різними захворюваннями хребта.

На боковинах зображений герб Луцька. Дерев’яна частина лавки пройшла спеціальну обробку, яка має захистити деревину від перепадів температури, вологості та прямих сонячних променів.

Попри те, що постачальник гарантує довготривале збереження деревиною своїх властивостей, хтось вирішив допомогти прискорити процес старіння. Нові, щойно встановлені дизайнерські лавки, не простояли цілими навіть доби. Одну лавочку на другий день побачили поламаною.

БАГАТО КВІТІВ 

Цього року Центральну алею вперше повністю засадили квітковими візерунками. Всього висадили 10 469 штук однорічних рослин та 376 штук багаторічних рослин. Алея виглядає пишною та кольоровою.




ЛІСОВИЙ МУЛЬЧЕР

Завершили тендерну процедуру на закупівлю лісового мульчера. Вартість техніки за укладеним договором складає 429 тисяч гривень.

Мульчер дозволить ефективно очищати парк від самосіву та чагарників, а також вирівняти ландшафт парку.

Довідка: Мульчер – обладнання, призначене для подрібнення деревини, пеньків і чагарників.


ПОКОШЕНІ АЛЕЇ 

Здійснили косіння трави вздовж майже усіх алей. Відтепер можна ходити і не шукати під ногами кропиву. У поточному режимі здійснюють щоденне прибирання території та вивезення сміття.



ДИТЯЧИЙ ПЛЯЖ

Розчистили територію біля спортивного товариства «Спартак» та на Центральному пляжі міста, загальною площею 15 000 метрів квадратних. А біля СТ «Спартак» планують створити дитячий пляж.

ЧИСТИЙ ЧОВЕН 

Власник кафе «Бригантина» Дмитро Москвич очистив човен та облаштував бруківкою територію біля кафе. 


МОДЕРНІЗОВАНІ АЛЕЇ 

Чимало підприємців залучили до відновлення алей в парку. Серед них Сергій ГоліковАндрій РазумовськийДмитро Москвич, Ігор Швець; підприємства «Волиньтабак», «Луцькавтодор», «Дмитрук», «Забіяка», «Луцьксантехмонтаж» та інші.

Майже на усіх алеях уже поклали бруківку, встановлюють лавочки та освітлення. Крім того, на алеях будуть розміщені такі арт-об'єкти, як «Алея ліхтарів». 


Кожен ліхтар є особливим художнім об’єктом та відображає сферу діяльності певно підприємства міста. Світильники спонсорують більше десяти підприємців.

Також у парку вже стоїть п’ятикутна лавочка-ліхтар, з якої виринають світильники. У планах – «Алея парасольок».

Загалом у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки за сприяння підприємств міста вклали понад 5 тисяч метрів квадратних бруківки.








 

Коментарі
23 Серпня 2017, 12:51
Тут ви можете оглянути зарослі кропиви і зарослі волинських кущів де можна добре посра....<br/> Увага за межі доріжок не сходити!!!
24 Серпня 2017, 17:03
Насрав і рад?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром