Студенти-філологи гуляли на Андріївських вечорницях

11 Грудня 2015, 15:03
2507

Студенти-україністи організували Андріївські вечорниці, де ворожили і влаштовували запальні забави.

Захід відбувся у четвер,10 грудня в Інституті філології та журналістики Східноєвропейського університету імені Лесі Українки.

Студенти стверджують,що за допомогою гулянь прагнули заглибитися у народні традиції,а також нагадати викладачам про щасливу молодість.

«У нас була дуже кропітка робота. Багато часу довелося витратити на підготовку. Дуже хотіли, щоб усі присутні отримали позитивні емоції, щоб у залі була приємна атмосфера. Ми – філологи, вчителі української мови і літератури, тому маємо знати і передавати народні обряди і традиції», – розповідає студентка Олена Букай.

Молодь вражала присутніх креативністю та знанням давніх традицій українського народу. На сцені ожили запальні забави і таємничі ворожіння. Юнаки та дівчата жартували, залицялися, а провадили забави пан господар і пані господиня.

Як і на справжніх вечорницях, молоді люди вступали у співані суперечки, у яких висміювали один одного. Випровадивши хлопців, дівчата взялися до ворожіння. У хід пішло усе: пояси, тарілки, навіть зерно. Після завершення вечорниць господарі запросили усіх до імпровізованого шинку, де частували стравами української кухні.

«Вечорниці для нас стали приємною традицією. Кожного року щось нове, проте завжди яскраво, феєрично, душевно. Чи отримають студенти додаткові бали, залишу в секреті, але обов’язково зусилля будуть винагородженні», – розповів декан Інституту філології та журналістики Юрій Громик.



1







2




 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром