Старе місто: відновлюють гральний будинок «Пекло»

22 Серпня 2017, 10:22
3664

Поблизу замку Любарта за парканом тривають будівельні роботи у «режимі особливої секретності».

Про це повідомив у Facebook Володимир Пшибельський.

За його словами, поблизу будинку Пузини будівельники вже залили фундамент і прикрили його плівкою. Також на місце будівництва підвезли цеглу.  А ще тут тримають собак, аби «відлякувати людей».

«Цікаво, що роботи ведуться поступово, хоча площа будівництва чимала. Напевно, це робиться для того, щоб ніхто чужий не помітив бува цю втаємничену активність, яка провадиться поруч з Луцьким замком на території Старого міста. Функцію відлякування цікавих людей виконують і собаки, яких тримають на місці будівництва», - йдеться у дописі.

У коментарі на цей допис начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич відповів, що це будівництво розпочалося ще 5 років тому за погодженням із Міністерством культури України. Тут тривають роботи з відновлення мурованої історичної будівлі - грального будинку, що звався «Пекло».

«Йому передували досить тривалі археологічні дослідження. Власне, це є відновлення втраченої історичної забудови і планувальної сітки вулиць Луцька періоду пізнього середньовіччя. Залишки мурованої історичної будівлі - грального будинку, що звався «Пекло», можна побачити в котловані.

Це відновлення забудови відповідає генеральному плану розвитку Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку, затвердженому рішенням Луцької міської ради від 27.12.2006 №9/23», - зазначив Петро Троневич.







 

Коментарі
22 Серпня 2017, 14:08
вже так вберігають старе місто, що воно зависло в розвитку, натомість прогресує в хаосі забудов !
22 Серпня 2017, 14:49
Троневич не орієнтується де знаходиться це будівництво !!!!!
23 Серпня 2017, 01:43
О це управлінці, професіонали, які не орієнтуються в місті!
23 Серпня 2017, 08:53
Старий базар поступово переходить в Старе місто з базарними буфетами, Замок перетворився в місце жарення шашликів. "Давай, гуляй, братва жиганская, Давай, затряхивай по стопочке..." Українці ви довбой...и челябінські. А що там бариги будують можна догадатися - Буфет з номерами а ви думали що то музей історії Луцька будують?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром