Запотоцький оскаржуватиме рішення виборчкому в суді

21 Серпня 2017, 20:07
2501

Керівник ініціативної групи з відкликання 5-ти депутатів міськради Артем Запотоцький звернеться до суду, щоб визнати рішення територіальної виборчої комісії незаконним.

Про це пише Волинь 24.

Нагадаємо, що 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятьох депутатів: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. Позбавити мандатів їх можуть уже на початку вересня.

Останнє засідання міськвиборчкому відбулося 21 серпня. Комісія зібралась у повному складі, але за кілька годин засідання її члени не змогли проголосувати за протокол про перевірку документів ініціативної групи за відкликання депутатів.

«Більшість» просунула рішення про завершення процедури відкликання депутатів. 10 з 18 членів комісії підтримали це рішення.

Нібито не встановлено, що саме виборці Луцька залишили свої підписи за відкликання депутатів. Зокрема, деякі члени комісії вважають, що підтвердити це може лише Державний реєстр виборців. Натомість, представники останнього відмовились це робити, бо закон не зобов’язує.

«Це говорить виключно про те, що людям плювати на закон. Вони не хочуть і не будуть виконувати присягу, яку давали як члени ТВК. Це по-перше, а по-друге – на волевиявлення людей їм також абсолютно наплювати», – прокоментував Артем Запотоцький.

«На мою думку, люди відробляють свої гроші – ось і все. Вони сказали: «нам не цікава думка лучан». Лучани повинні знати своїх героїв, але бій ще не закінчився. Ще все попереду. В нас є встановлені законом строки та важелі для захисту прав, які порушені», - додає він.
 

Відтак, Артем Запотоцький звернеться до суду, щоб визнати рішення комісії незаконним, скасувати його та зобов’язати ТВК відправити керівним органам партії звернення про відкликання п’яти депутатів міської ради – Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Булу, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука.

 
Коментарі
22 Серпня 2017, 01:35
тошнить від такої влади...так і хочеться гріха наробити
22 Серпня 2017, 02:29
хай заодно оскаржить призначення киці і гребенюка. а то привласнили місто собі. дістали
22 Серпня 2017, 17:36
Комісія саме так проголосувала, щоб дотриматись присяги і не допустити порушення закону.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром