Витіснити автобуси з центральних вулиць – одне з завдань міськради

11 Грудня 2015, 13:11
4624

Охорона здоров’я, освіта, соціальний захист та інфраструктура міста залишаться пріоритетними у роботі міської ради.

Під час ефіру програми «Місто, як воно є» на радіостанції «СіД-FM» міський голова Микола Романюк розповів, чого очікувати лучанам від його головування.

Очільник міста зазначив, що головними напрямками роботи залишиться охорона здоров’я, освіта та соціальний захист.

«Якщо говорити про цей блок, то зрозуміло, що і в якому разі не має бути жодного боргу із заробітних плат. У бюджетній сфері у жодному разі не може бути проблем з пенсіями та іншими соціальними виплатами. У сфері медицини основну увагу приділятимемо амбулаторіям сімейної медицини. Наступного року плануємо відкрити сучасну амбулаторію на вулиці Наливайка і розширити ще три амбулаторії. Також хочемо поставити обладнання в усі амбулаторії сімейного типу за рахунок коштів світового банку. І ще багато хочемо зробити, починаючи з введення в експлуатацію нових ліфтів в міській лікарні і закінчуючи ремонтом у пологовому будинку та дитячій поліклініці», – розповів Микола Романюк.

Щодо сфери освіти, то тут насамперед планують розібратися з недостачею місць у дитячих садочках та зробити ремонти у школах.

«Плануємо відкрити ДНЗ на вулиці Декабристів, приміщення якого зараз використовують інші бюджетні організації. Також хочемо відкрити дві додаткові групи у садочку № 20 та розроблятимемо проектно-кошторисну документацію на дитсадок на вулиці Дубнівській. Окрім того, продовжуватиметься будівництво школи № 27, адже вона вкрай потрібна у 55-му мікрорайоні. А ще заплановано проведення ряду ремонтних робіт у діючих школах», – зауважив міський голова.

Про розвиток інфраструктури у міськраді також не забудуть. Зокрема продовжуватимуть ремонт прибудинкових територій,  а також заплановано масштабні ремонти проспекту Волі та вулиці Лесі Українки.

«Ми не будемо акцентувати увагу на одній частині міста, а старатимемося проводити роботи по всій його території», – розповів очільник Луцька.

Ще один з напрямок роботи – розвиток екологічного транспорту.

«Будемо продовжувати нарощувати кількість тролейбусів, щоб витісняти автобуси з центральних вулиць міта. Хочемо, аби більше пасажирів користувалося  екологічно-чистим транспортом»,– зазначив Микола Романюк. 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
13 Грудня 2015, 17:03
что касается троллей, хотелось бы что бы они были зимой тёплые и чистые, а летом что б в них было не так жарко
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром