Луцький замок зачарував бійців АТО

20 Серпня 2017, 13:44
2021

В рамках благодійного проекту «Мистецька терапія», який проводить благодійний фонд «Рідна Волинь» сприяння заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького, волинські бійці, що проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів, відвідали Луцький замок Любарта.

Екскурсія у цьому історичному музейному комплексі видалась для багатьох солдатів справжнім відкриттям історії древнього Лучеська та минулого Волинського краю.

Воїни уважно слухали екскурсовода Анастасію Марків, яка розповідала цікаві факти, пов’язані з історією замку Любарта, побували на сторожовому майданчику В'їзної вежі, у підземеллі древньої церкви І. Богослова (ХІІ ст.).       

По завершенню екскурсії голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов організував для поранених бійців солодкий стіл у ресторані «Корона Вітовта», де у невимушеній обстановці усі поспілкувалися на різні теми сьогодення. Під час зустрічі оперативно вирішили питання допомоги двом бійцям у проходженні магнітно-резонансної томографії в одній із лікарень міста.

Усі поранені солдати були задоволені такою духовною лікувальною терапією за посередництвом благодійного проекту «Мистецька терапія», що позитивно впливає на покращення їхнього психологічного стану і висловили вдячність усім організаторам за надану можливість дізнатися для себе багато цікавого з минулого та сьогодення Луцька і Волині та декілька годин культурно відпочити.




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром