Поліція навчала дітей розпізнавати вибухівку

10 Грудня 2015, 18:01
2464

Для попередження правопорушень неповнолітніми та запобігання нещасних випадків серед дітей під час виявлення вибухонебезпечних предметів поліцейські провели заняття з учнями Лінгвістичної гімназії №18.

У шкільній аудиторії виступив начальник вибухотехнічного сектору поліції Ігор Заболотний, який продемонстрував гімназистам відеоролик з типами та видами вибухонебезпечних предметів, інформує сектор комунікації обласної поліції.

Експерт розповів про силу ураження боєприпасів, акцентуючи увагу на необхідності негайного сповіщення відповідних служб при виявленні підозрілих предметів. Школярам розповіли, як можуть маскувати вибухівку, та які зовнішні ознаки вказують на небезпеку предмету.

Поліцейський розповів про алгоритм дій під час виявлення підозрілого предмету. Зокрема, наголосив, що у жодному разі не торкатися знахідки, а найшвидше повідомити дорослих та зателефонувати до поліції за телефоном «102» або до рятувальників – «101». Також, вибухотехнік наголосив про відповідальність за хибний виклик.

Інспектор Сектору ювенальної превенції Валерій Вавілов розповів учням про норми закону, які найчастіше порушують неповнолітні, та відповідальність, що наступає у разі їх порушення. Школярі довідалися, як правильно поводитися на вулиці з незнайомими людьми, як пильнувати особисті речі, як уникати небажаних ситуацій тощо.

Поліцейський надав школярам поради, як не стати жертвою злочину, окремо звернувши увагу на такі види злочинів, як пограбування, крадіжки мобільних телефонів та планшетів.

Правоохоронці вкотре звернулись до школярів із проханням бути максимально уважними та обережними, проявляти пильність у буденних життєвих ситуаціях, адже безпека суспільства формується зі свідомої та безпечної поведінки кожної людини.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром