У Луцьку виборча комісія завершила перевірку підписних листів за відкликання «тушок»

19 Серпня 2017, 10:49
2252

Луцька виборча комісія перевірила підписні листи, наданні ініціативною групою по відкликанню депутатів міськради.

Правильність заповнення  підписних листів встановленої форми згідно законодавства перевіряли на засіданні Луцького виборчкому, яке відбулось 18 серпня, – пише Волинське агентство розслідувань.

В ст.40 ч. 4 ЗУ Про статус депутатів місцевих рад передбачено чіткий перелік даних, які повинні міститись в підписному листі: «Крім того, підписний лист має містити дані про виборців, які підтримали пропозицію про відкликання депутата місцевої ради: порядковий номер виборця у підписному листі, прізвище, власне ім’я (усі власні імена) та по батькові (за наявності), число, місяць і рік народження, відомості про громадянство, серію та номер паспорта громадянина України (тимчасового посвідчення громадянина України для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), адресу місця проживання, дату підписання, а також особистий підпис виборця», – йдеться в статті.

Так, було виявлено певні суперечності в наданих документах зі встановленою формою. В графі «громадянство», яка передбачена законодавством, виборці зазначали національність або країну проживання. Також не вказано дата, коли був поставлений підпис виборця. Окрім того, не скрізь написано прізвище, ім’я та по батькові – є громадяни, які ставили прізвище та ініціали, дехто не вказував «по батькові».

Ще одна помилка, яку виявили члени комісії – в назві графі, де мав би зазначатися номер та серія паспорта або тимчасового посвідчення, вказано написати номер документу. Тому виборці ставили номери документів, проте не скрізь серію та номер паспорта, як цього вимагає закон.

В суботу, 19 серпня, комісія продовжить роботу над перевіркою документів. Зокрема, і документи про групу, яка ініціювала відкликання депутатів-зрадників.

Коментарі
19 Серпня 2017, 14:10
ПОМИЛКИ ЗРОБЛЕНІ НАВМИСНО З МЕТОЮ "ЗАДАВИТИ МАСОЮ"?
20 Серпня 2017, 00:20
,,Виборча комісія,,-це такі самі ,,тушки,,.Тільки і встигають шапки міняти-власть меняеться.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром