«Поспішайте, горе-власники квартир в «Егоїсті», забрати в Були свої гроші»

18 Серпня 2017, 12:42
9646

Тим, хто встиг придбати квартири у недобудованому житловому комплексі «Егоїст», радять спробувати забрати свої гроші у поки що чинного депутата Луцької міськради.

Про це йдеться на сторінці Громадська ініціатива "Депутати, на вихід" у Facebook.

Далі подаємо допис повністю і без змін:

«Сумний кінець «Егоїст», або «кидок» на 25 мільйонів.

"Я ведь не потому эгоист,что я эгоист, а потому эгоист ...ну кому это надо!".

Петрикін, к/ф «Велика перерва».

Скандали навколо житлового комплексу «Егоїст», що на проспекті Соборності не вщухають вже більше року. Все почалося з того, що власник земельної ділянки Сергій Була вирішив заробити собі трохи грошей на простій схемі, яка дуже характерна для Луцька в останні роки. А схема така:

- за копійки купити собі земельну ділянку;

- запросити інвестора-забудовника та укласти з ним договір суперфікції – тобто забудовник будує на цій ділянці житловий будинок та передає власнику ділянки безоплатно кілька поверхів квартир;

- власник землі продає ці квартири ще на етапі будівництва тим, хто хоче дешевше придбати квадратні метри, і подальша доля будинку його вже не цікавить.

Така схема мала б спрацювати й в Сергія Були. Але не спрацювала. Чому? Бо пан Була звик все робити аби як, а потім бігати по владних кабінетах та пробувати ліквідовувати власні косяки.

Так сталося з ЖК «Егоїст». Була запросив в якості інвестора-забудовника львівську компанію, в якої вже побудовано по Західній Україні кілька подібних ЖК. Він нарозповідав їм казок, що в нього все під контролем, що він – депутат міської ради, тому можна сміливо починати будувати без необхідних документів, а все оформити заднім числом.

І будівництво розпочалося. Але розпочалося з проблемами. Спочатку забудовник розбив пневмомолотом плиту, на якій стояла сусідня багатоповерхівка, що по Соборності, 20. Цей будинок вже до цього був з проблемами та тріщинами, тому від ударів пневмомолота почав руйнуватися. Мешканці побігли до міської влади з вимогою врятувати будинок від сусідів-забудовників.

Забудовники вибачилися, визнали свою провину та почали підмощувати будинок. Але зробили не все, як обіцяли. А саме – не відновили підвальні приміщення, не доробили відмостки, неякісно закрили фундамент, не відшкодували збитки в квартирах.
Тому мешканці будинку по Соборності, 20, знову скаржаться міській владі, й до ЖК «Егоїст» приходить перевірка.

По результатах перевірки з’ясувалося, що забудовник будує житловий будинок БЕЗ ПРОЕКТУ. Тобто замість проекту житлового комплексу, Сергій Була підсунув проект торгівельного центру, який аж ніяк не схожий на те, що будується. Більше того, комісія виявила чисельні порушення будівельних норм, найбільшим з яких є дуже мала відстань від новобудови до сусіднього житлового будинку.

Вивчивши всі факти, покійний Микола Романюк дає команду будівництво зупинити, допоки забудовник не ліквідує всі порушення, не відновить пошкодження в сусідньому будинку та не зробить новий, законний проект будівництва.

Сергій Була намагався переконати забудовників, що він все «порішає», що будівництво можна буде незабаром відновити. Але після кількох місяців простою, забудовник розірвав договір з Булою, прихопивши із собою в якості компенсації гроші, які вже люди заплатили за майже 40 квартир.

І тепер сидить Була і думає, що йому робити. Будинок він добудувати не зможе. Чому? Дуже просто – для того, щоб добудувати цей будинок, він має знести частину новобудови, яка знаходиться в притул до сусіднього будинку, щоб були витримані будівельні норми по відстані між будинками. 

Потім зробити новий проект, ліквідувати пошкодження в сусідньому будинку і лише після цього йому дадуть дозвіл продовжити будівництво. А це – мільйони гривень. І вартість всіх цих робіт увійде в собівартість майбутніх квартир, які на виході будуть «золотими». А якщо врахувати, що в 2017-2018 році в Луцьку введуть в експлуатацію величезну кількість будинків на 6900 нових квартир, то конкуренція на ринку первинної нерухомості буде шалена і тому жоден інвестор не прийде добудовувати «золоті» квартири «Егоїста».

Але це проблема не тільки Сергія Були. Сьогодні це проблема ще й 40 родин, які вже заплатили гроші Булі за свої квартири. Квартири він вже ніколи не добудує. І гроші повернути навряд зможе, бо їх забрав колишній забудовник. А за приблизними підрахунками (враховуючи вартість квадратного метру на сайті «Егоїста») це більше 25 млн. грн.

Тож поспішайте, горе-власники квартир в «Егоїсті», забрати в Були свої гроші. Бо як тільки в нього заберуть депутатський мандат (а це станеться найближчим часом), знайти його кредиторам буде дуже важко».



 

Коментарі
19 Серпня 2017, 11:47
це біда коли маєш справу з психічно хворою людиною (Булою)
19 Серпня 2017, 12:49
хай мешканці збирають на кілера,його вижинуть це не діпутат а чмо
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром