Луцькі поліцейські матимуть нову символіку і свято

10 Грудня 2015, 12:59
3084

Президент України Петро Порошенко підписав  укази, що пов’язані з розвитком Національної поліції.

Документи опубліковано на президентському сайті.

Голова держави установив нове свято – День Національної поліції України. Починаючи з 2016 року, це свято відзначатимуть 4 серпня – у день підписання Президентом Закону України «Про Національну поліцію». Водночас День міліції 20 грудня більше не відзначатимуть.

Крім цього, Президент підписав Указ «Про символіку Національної поліції України», яким затвердив емблему, прапор Національної поліції України та порядок їх використання.

Емблемою Національної поліції України є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, у центрі якої розміщено зображення малого Державного Герба України.

Прапором Національної поліції України є прямокутне полотнище темно-синього кольору у центрі якого розміщено емблему Національної поліції України. Крім цього, цим Указом затверджено зразок службового прапора територіального органу, науково-дослідницької установи Національної поліції України.


Також Глава держави підписав Указ «Про перелік посад, які можуть бути заміщені поліцейськими в державних органах, установах та організаціях» з чітким переліком посад у центральному апараті і структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ та установах і організаціях, що належать до сфери управління МВС.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром