Луцькі комунальники прокоментували відсутність гарячої води

21 Травня 2021, 10:49
4052

З 20 травня у Луцьку відключили централізовану подачу гарячої води з газових котелень. 39 тисяч абонентів залишилось без цієї послуги на невизначений термін. Всього у Луцьку – 44 тисячі споживачів.

Про це пише «Суспільне».

Коли повернуть послугу невідомо.

За словами речника державного комунального підприємства «Луцьктепло» Антона Безносикова, зупинка подачі гарячої води з усіх газових котелень міста відбулася через завершення терміну дії Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку природного газу.

Волиньгаз опломбував лічильники на газових котельнях міста.

У Луцьку – 47 газових котелень, із них 18 – сезонні. Тобто ті, що надають споживачам послуги взимку із постачання теплової енергії для потреб централізованого опалення. Після закінчення опалювального сезону вони припиняють роботу. Решта газових котелень надають послуги з постачання гарячої води.

«Луцьктеплу» пропонують купувати природний газ по передоплаті. Грошей, аби укласти новий договір на постачання природного газу, державне комунальне підприємство не має.

«Ми мусимо заплатити за газ, за який споживачі з нами розрахуються лише через два місяці. Тобто ми здійснюємо купівлю ресурсу по передоплаті, але з нами споживачі розраховуються по післяоплаті. Відповідно в нас зараз не має коштів, аби здійснити купівлю природного газу на наступний місяць», — каже Антон Безносиков.

Попри зупинку котелень, гарячу воду матимуть 5 тисяч містян. Це споживачі, які проживають в мікрорайоні ЛПЗ і отримують гарячу воду від котельні на вулиці Боженка, 32, де теплова енергія для потреб гарячого водопостачання йде від котла, що працює на альтернативному паливі.

Нагадаємо, уряд більше не регулюватиме ціни на газ для теплокомуненерго та не зобов’язуватиме НАК «Нафтогаз України» продавати блакитне паливо для них за фіксованою ціною. Вперше про припинення гарячого водопостачання у Луцьку попереджали ще наприкінці квітня.

Читайте також: Лучани зможуть взаємодіяти з міською радою через чатбот

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024