У Мстишині експериментували науковці-екологи

20 Травня 2021, 14:50
У Мстишині експериментували науковці-екологи 3075
У Мстишині експериментували науковці-екологи

Органічне землеробство, сортування відходів, безвідходне споживання та виробництво – усе це необхідні кроки на шляху створення «розумної екологічної громади» та здійснення максимальної екологізації усіх сфер життя. Боратинська громада продовжує рухатися у цьому напрямку, популяризуючи та поширюючи кращі практики екологічного руху.

18 травня у школі села Мстишин відбулася унікальна подія – освітній експериментально-дослідницький аграрний практикум «Від компосту до чорнозему», організований Волинським обласним еколого-натуралістичним центром. Про це йдеться на сайті Боратинської громади. 

До Мстишина завітали одразу три практики органічного землеробства всеукраїнського рівня: Володимир Розум – практик органічного землеробства, автор розробки «Теплі грядки Розума»; Володимир Вусик – садівник, що спеціалізується на створенні високопродуктивних екосадів; В’ячеслав Родителев – винахідник біочару та засновник ТОВ «Біочар Плюс». Дослідники ділилися із присутніми власними розробками та напрацюваннями, розповідали про перспективи розвитку органічного землеробства. Найцікавішим етапом заходу стала практична частина, під час якої експерти разом з учасниками практикуму закладали теплі грядки та біочар, висаджували дерева.

Учасниками та спікерами заходу також стали: Наталія Гуркіна – дитяча письменниця, представниця ініціативної групи «За чисте повітря», Сергій Качкало – інженер, екопрактик; Михайло Мельницький – практик екопроектів; Ольга Сергійчук – лідерка екокоманди села Мстишин; Катерина Демидюк – засновниця еко бренду Simple, голова ГО «Нуль відходів Луцьк»; Володимир Пшибельський – заступник директора Волинського обласного еколого-натуралістичного центру; Олександр Нікішин – заступник голови правління з питань сировини Гнідавського цукрового заводу. Екоактивісти вкотре розповіли школярам про важливість компостування, сортування відходів, влаштували для учнів екологічні ігри.

Захід, що тривав весь день, завершився круглим столом у Боратинській сільській раді. Учасники практикуму спільно з сільським головою Сергієм Яручиком та представниками громади обговорили перспективи розвитку екологічного руху у Боратинській громаді, напрацювали ідеї майбутніх спільних проєктів.






 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром