У Луцьку триває благодійна виставка народної вишивки

20 Травня 2021, 11:53
2149

У Луцьку триває виставка народної вишивки. Волонтери збирають кошти на потреби військових у зоні ООС та для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це пише «Суспільне».

Захід організувала група «Волонтери Волині з добром у серці». Майже 300 вишитих речей для експозиції збирали із родинних колекцій.

Розпочали підготовку до виставки два місяці тому, зверталися до людей через соцмережі, — каже співорганізаторка виставки, одна з авторів ідеї Ольга Мельничук. Її однокласниця із Львівщини дала для колекції 20 рушників.

Колекція, представлена для огляду, – дуже розмаїта, каже етнографиня Людмила Мірошниченко-Гусак. З її слів, особливість виставки – значна кількість вишиваних речей з Холмщини, нині – це територія Польщі. На виставці є роботи, які вишивалися на початку ХХ століття.

На виставку принесла сорочку своєї бабусі Любові Навачевської співорганізаторка заходу Людмила Янковська. У сорочки давня історія, — розповідає жінка. Бабуся була родом із Грубешівського району, села Бережниця. Їхня родина була вивезена на Волинь, у 1944-му році. Разом з ними приїхала й сорочка. Вишита вона на домотканому полотні. Усе робилися власними руками, — каже Людмила Янковська.

Зі слів Ольги Балицької, скільки коштів зберуть під час благодійної виставки народної вишивки «Рушники у мами вишиті хрещато, щоб вертались діти до своєї хати», рахуватимуть по закінченню виставки.

Читайте також: До Луцька їде виставка старовинного гуцульського одягу з приватної колекції майстра Богдана Петричука 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024