Вшанували самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС

09 Грудня 2015, 18:05
2710

Щоб віддати належне подвигу і самопожертві героїв боротьби з Чорнобильською бідою, у відділі читальних залів Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки на зустрічі під назвою «Чорнобиль не має минулого часу» зібралися студенти Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, працівники бібліотеки та просто небайдужі лучани.

У цей день до бібліотеки завітали заступник голови обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» Ростислав Кухтей, волинські ліквідатори Анатолій Архипов, Валентин Шишкевич, Степан Горбач. До розмови долучився журналіст, видавець Микола Богуш, який разом з Ростиславом Кухтеєм є автором книги «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС». 

Для волинян наслідки аварії на Чорнобильській АЕС добре відомі. Адже чотири тисячі квадратних метрів волинської землі зазнали нищівного впливу радіації. 167 населених пунктів Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького районів, 145 тисяч населення відчуло на собі дію смертоносного атому. У борні з ядерним монстром брали участь майже 3,5 тисячі наших краян-пожежників, правоохоронців, будівельників, медиків та інших.

Увазі присутніх була запропонована книжкова виставка «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять», прочитано поезію Ганни Чубач «Весна 1986». На заході транслювались відео: «Героям Чорнобиля присвячується», «Мужність та біль Чорнобиля».

Присутні учасники заходу таким чином показали свою небайдужість до жахливої події України 1986 року та вшанували усіх постраждалих від трагедії.





Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром