#ШоТамСесія. Що встигли за годинне засідання 18 травня

18 Травня 2021, 19:00
Фото із сьогоднішнього засідання сесії 2183 Джерело: Луцька міська рада
Фото із сьогоднішнього засідання сесії

Стіни Луцької міської ради водинадцяте зібрали на засідання сесії (цього разу – позачергової) народних обранців громади.

Щоправда, тривала вона у вівторок, 18 травня, недовго – впоралися за якусь годинку. Онлайн-версію засідання переглядала й журналістка Район.Луцьк

Цього разу обговорення стосувалося чотирьох найгарячіших питань, стосовно яких депутати підготували звернення. Традиційно пропонуємо Вам лаконічний підсумок найважливішого.

Княгининок став центром розповсюдження наркотиків у Луцькій громаді: як це вирішать

У селі Княгининок Луцької міської територіальної громади, за словами міського голови, за декілька днів виявили більше сотні випадків розповсюдження наркотичних речовин та залишення так званих «закладок».

У понеділок, 17 травня, на території села відбулася зустріч місцевих мешканців, поліції та представників влади, під час якої намагалися вирішити проблему. 

У зборах взяли участь зокрема секретар міськради Юрій Безп'ятко, депутати Ігор Курілін та Микола Яручик.

Так, за словами Поліщука, правоохоронці та Національна гвардія забезпечуватимуть максимальне патрулювання територією громади, а заступниця керівника юридичного департаменту Інна Романова до наступного засідання сесії підготує звернення до Верховоної Ради щодо посилення відповідальності за розповсюдження заборонених речовин.

Лучани знову скаржаться на нестерпний сморід від цукрового заводу: що кажуть у міськраді

Протягом тижня у групу оперативного реагування «15-80» надходять численні скарги лучан на нестерпний сморід, який шириться містом.

Заступник начальника відділу екології Олег Гелета зазначив, що це відбувається через діяльність Гнідавського цукрового заводу. 

Окрім того, з труби підприємства помітили їдкий чорний дим. Чиновник зауважив: міська рада не має повноважень впливати на роботу підприємства, тому депутати підготували звернення до Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

«Відбувається грабіж на користь якихось ділків»: чому вже з 20 травня Луцьк може залишитися без гарячої води

Вже з 20 травня ДКП «Луцьктепло» та іншим теплогенеруючим підприємствам України можуть припинити подачу газу через завершення режиму покладання спеціальних обов’язків.

«Нові правила вимагають поденно визначати закупівлю газу, а це зробити нереально, адже в опалювальний період через температурний режим ми не знаємо, яке буде споживання. Недобір чи перебір газу – це автоматично отримання штрафних санкцій. Якщо Кабінет Міністрів не прийме рішення про продовження режиму покладання спеціальних обов’язків, то усі теплогенеруючі підприємства в Україні з 20 травня припинять подачу гарячої води», – розказав Ігор Поліщук.

Зауважимо: згідно нових правил, за газ для виробництва теплової енергії та гарячої води необхідно вносити передоплату. Це депутати назвали нелогічним, адже лучани отримують послугу – а тоді платять за неї гроші.

«Проблема так і висить в повітрі», – у Луцьку все ще намагаються зберегти дитячу залізницю

Депутати Луцької міської ради подали чергове звернення до Прем’єр-міністра України, Міністра інфраструктури України, в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» щодо збереження Луцької дитячої залізниці.

Так, міський голова Ігор Поліщук розповів: вже зустрічався з головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком, аби домовитися про передачу залізниці у власність міста. Однак потім керівника звільнили, тож проблема не зрушила з мертвої точки і «досі висить у повітрі».

На засіданні виступив випускник залізниці Владислав Корецький, де захистився за установу і навів свої пропозиції щодо того, як вона могла би посприяти розвитку туризму в місті згодом.

«Укрзалізниця» має усвідомлювати те, що дитяча залізниця – це, фактично, кузня кадрів, майбутніх залізничників», – виступив на підтримку також депутат Андрій Білан.

Такою була одинадцята позачергова сесія Луцької міської ради. Пропонуємо також пригадати найголовніші рішення минулого засідання.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39