«Проблема так і висить в повітрі», – у Луцьку все ще намагаються зберегти дитячу залізницю

18 Травня 2021, 16:58
Дитяча залізниця 1937
Дитяча залізниця

Депутати Луцької міської ради подали чергове звернення до Прем’єр-міністра України, Міністра інфраструктури України, в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» щодо збереження Луцької дитячої залізниці.

Таке рішення прийняли під час засідання сесії 18 травня.

Так, міський голова Ігор Поліщук розповів: вже зустрічався з головою правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком, аби домовитися про передачу залізниці у власність міста. Однак потім керівника звільнили, тож проблема не зрушила з мертвої точки і «досі висить у повітрі».

На засіданні виступив випускник залізниці Владислав Корецький, де захистився за установу і навів свої пропозиції щодо того, як вона могла би посприяти розвитку туризму в місті згодом.

«Укрзалізниця» має усвідомлювати те, що дитяча залізниця – це, фактично, кузня кадрів, майбутніх залізничників», – виступив на підтримку також депутат Андрій Білан.

Текст звернення подаємо нижче:

«ЗВЕРНЕННЯ

щодо збереження Луцької дитячої залізниці

Починаючи з вересня 2020 року Луцька дитяча залізниця не працює. На даний час територія не обслуговується, занедбується, а майно руйнується.

Лучани звикли до дитячої залізниці: за 66 років своєї роботи вона стала не просто одним із закладів позашкільної освіти, а й однією з атракційних родзинок міста, виховала не одне покоління юних залізничників, перевезла сотні тисяч дітей та їх батьків.

Луцька міська рада неодноразово зверталася до Кабінету Міністрів України, АТ «Укрзалізниця» та її структурних підрозділів щодо збереження майнового комплексу Луцької дитячої залізниці та продовження її функціонування за призначенням. Відповідно до останньої відповіді товариства від 22.04.2021 № Ц-4/6-88/2143-21, на засіданні Комісії з непрофільних активів АТ «Укрзалізниця» 19.03.2021 розглядалося питання віднесення Луцької дитячої залізниці до непрофільних активів товариства, однак питання було відкладено для подальшого обговорення.

Таке листування триває понад 9 місяців, проте, чіткої відповіді про план подальших дій, жодних кроків щодо вирішення зазначеного питання досі не здійснено, термінів не визначено.

Варто зазначити, що дане питання є одним із головних пріоритетів міської влади. Крім того, воно викликає значний суспільний резонанс. Активні мешканці проводять акції на підтримку Луцької дитячої залізниці, де висловлюють сподівання та вимоги щодо продовження її функціонування.

З метою збереження даного унікального об’єкту, продовження його використання за призначенням, Луцька міська рада готова прийняти комплекс споруд та матеріальних цінностей Луцької дитячої залізниці за адресою м. Луцьк, вул. Шопена, 14а на баланс Луцької міської територіальної громади, взяти його в оренду, чи розглянути інші варіанти співпраці.

Просимо якнайшвидше вирішити дане питання з метою підготовки дитячої залізниці до нового сезону та початку роботи у літньо-осінній період».

Читайте також: У Луцьку відбулася акція на підтримку дитячої залізниці

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром