Запрошують на зустріч з резидентом «Міста натхнення», письменником Мирославом Лаюком

18 Травня 2021, 13:49
Мирослав Лаюк 2677
Мирослав Лаюк

У рамках Луцької літературної резиденції «Місто натхнення», приуроченої до 150-ї річниці від Дня народження Лесі Українки, відбудеться зустріч із першим резидентом проєкту   письменником Мирославом Лаюком.

Захід відбудеться 20 травня о 18:00 в актовому залі головного корпусу ВНУ (пр. Волі, 13, четвертий поверх). Про це інформує управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

На зустрічі автор розповість про свій останній роман «Залізна вода» (2021 р.), що знайомить читача з невідомими сторінками життя Лесі Українки.

Нагадаємо, що Луцька літературна резиденція триватиме 5 тижнів  з 17 травня до 20 червня. Її метою є популяризація Луцька  та його міських просторів  як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту.

Результатом резиденції стане збірка творів (оповідань, есе, новел), створених резидентами в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, покликані популяризувати місто в українському та європейському мистецьких контекстах як привабливу туристичну дестинацію.

Довідка: Мирослав Лаюк  український поет, письменник і драматург. Народився на Прикарпатті, мешкає у Києві. Автор поетичних книжок «Метрофобія», «Троянда», романів «Баборня», «Світ не створений», книг для дітей «Заврик і його молодший брат» та «Ківі Ківі». Лауреат премій «Літакцент року», «Смолоскип», «Коронація слова». Його твори опубліковані англійською, німецькою, азербайджанською, вірменською, литовською, польською, російською, чеською та іншими мовами.

Читайте також: У Луцьку відбудеться перший кінофестиваль «Французька весна 2021»


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром