Судили рибного браконьєра, якого затримали у Крупі

18 Травня 2021, 12:33
Фото ілюстративне 3095
Фото ілюстративне

У селі Крупа Луцького району у березні затримали рибного браконьєра: чоловік у незаконний спосіб підводного полювання зловив 26 карасів та одного коропа.

Нещодавно над порушником відбувся суд, під час якого обвинувачуваний своєї вини не визнав, зазначивши, що справді риболовив, але 26 карасів – не його улов, а вигадка свідків. Про це інформує пресслужба Волинського рибпатруля.

Свідки ж, які і викликали на місце події посадових осіб патруля, розповіли, що чоловік карасів просто викинув. Внаслідок незаконного вилову він завдав шкоди рибним запасам України на суму 748 гривень.

Таким чином на чоловіка склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства (вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову).

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, а саме вилучені рушницю для підводного полювання гарпунного типу, костюм для підводного полювання, ласти, ліхтар до рушниці, ремінь на груди  та незаконно добутих водних живих ресурсів, та зобов’язав сплатити 454 гривень судового збору.

Чоловік подав апеляційну скаргу на постанову Луцького міськрайонного суду.

Читайте такожЛуцькому зоопарку за рік пожертвували понад 30 тисяч гривень

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром