У Гіркій Полонці змагалися джури

14 Травня 2021, 14:50
У Гіркій Полонці пройшов ІІ етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура» 3500
У Гіркій Полонці пройшов ІІ етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура»

У Гіркій Полонці пройшов ІІ етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура». 

Дійство відбувалося 12 травня на території музею під відкритим небом «Козацька Січ». Про це повідомили на сайті Боратинської ТГ.

Представники закладів освіти Боратинської громади взяли участь у змаганнях. 

Юнаки та дівчата пройшли випробування в іграх «Відун», «Пластун», змаганні «Рятівник», вправлялися у стрільбі з пневматичної зброї, змагалися за звання кращого у стройовій підготовці, долали «Туристську смугу перешкод» та перетягували линву.
В перерві між змаганнями джурам презентували козацьку зброю та зброю часів другої світової війни, яка зберігається на території музею. Отаман козацького куреня «Чорна рада» Ярослав Лозинський провів школярам цікаву екскурсію криївкою. А в обідню пору на всіх учасників гри чекав справжній козацький куліш.
Завершилося спортивне дійство дуельними перестрілками. Змагання зі стрільби організували представники федерації біатлону Волині на чолі з головою Миколою Поліщуком. Найкращі результати продемонстрували Ілля Марчук (ЗОШ I-III ступенів села Боратин) – 3 місце, Анастасія Лінник (КЗЗСО «Гіркополонківський ліцей») – 2 місце. Перемогу здобула Дарина Казакова (ЗОШ І-ІІ ступенів села Промінь). 

За підсумками виступів у всіх видах змагань 3 місце з сумою 25,5 балів зайняли джури з КЗЗСО «Радомишльський ліцей», 2 місце з результатом 24 бали посіли джури з куреня «Чайка» ЗОШ І-ІІІ ступенів села Боратин, а переможцем гри став рій «Козацька зірка» КЗЗСО «Гіркополонківський ліцей». Командам-призерам та команді-переможцю гри «Джура» вручили кубки, а кожен учасник змагань одержав пам’ятні призи та сувеніри.

Організатори та учасники змагань висловлюють вдячність отаману козацького куреня «Чорна рада» Ярославу Лозинському, усій його команді за допомогу в організації та проведені дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура».

Довідково: гра «Джура» є завершальним заходом запланованої виховної роботи на засадах традицій Українського козацтва та козацько-лицарської духовності, що проводяться впродовж навчального року. Головна мета гри – це військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва. 



 

Читайте також: У Луцьку відбувся концерт Національної капели бандуристів

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром