Бійці «Світязю» провели урок патріотизму

09 Грудня 2015, 12:52
3838

Відкритий урок для другокласників гімназії №21 імені Михайла Кравчука провели співробітники роти патрульної служби особливого призначення «Світязь».

Підростаючому поколінню важливо познайомитися із тими, хто дивився в очі смерті та пройшов випробовування війною, зазначають в секторі комунікацій обласної поліції.

«Життя – безцінне, а Україна – понад усе!». Під таким лейтмотивом відбулася патріотична бесіда із гімназистами, на яку завітали бійці «Світязю» Микола Мельник, Дмитро Білецький та Тарас Савчук.

Насамперед правоохоронці розповіли учням про історію створення підрозділу, про тих людей, які добровільно вирішили вступити до його лав. Окрім того, розказали про завдання, які виконували у зоні АТО та як мужньо тримали оборону на східних кордонах держави.

Натомість учні подарували бійцям патріотичні вірші та зворушливі пісні. Представники роти «Світязь» наголосили, що сьогодні, як ніколи, українці повинні бути згуртованими. Необхідно докласти всіх зусиль, аби зупинити протистояння на Сході. І тому військові та добровольці спецпідрозділів МВС роблять усе можливе, щоб наші діти ніколи не бачили війни.

«Перебуваючи в місті Іловайську, ми стали свідками, як пустують школи, а діти, позбавлені домівок та можливості навчатися, змушені виживати у жахливих умовах війни. Тому кожен із учнів цієї школи повинен цінувати те, що має можливість навчатися в теплі та мирі, а також робити усе можливе, щоб стати корисним для своєї країни, – зазначив Дмитро Білецький.

Наприкінці розмови школярі подарували пакунок із сувенірами, виготовленим власноруч, а також з різною «смакотою», що стане у пригоді бійцям, які, до слова, вирушать знову на передову вже 11 грудня.

«Саме такі зустрічі сприятимуть патріотичному вихованню підростаючого покоління з любов’ю і повагою до нашої Батьківщини та її героїв. Повторити історію ніколи не завадить. Сьогодні дітям дуже корисно зустрітися із учасниками бойових дій, із тими, хто дійсно був у самому «пеклі», в епіцентрі тих подій, – підсумувала вчитель початкових класів Оксана Заячук.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром