Луцькі легкоатлети виступили на чемпіонаті світу

14 Серпня 2017, 21:27
3407

З шести волинян на найпрестижніших стартах року четверо представляли Луцьк, а скороходка Валентина Мирончук у Великобританії встановила новий особистий рекорд на дистанції 20 кілометрів. 

Протягом 4-13 серпня у столиці Туманного Альбіону відбувався чемпіонат світу з легкої атлетики, де брали участь шестеро представників Волинської області. Найпершою на змаганнях стартувала лучанка Ірина Климець. На жаль, з результатом 64,20 метрів їй не вдалося кваліфікуватися до фіналу з метання молота. 

Марафонець Юрій Русюк зі Шкліня Горохівського району прибіг до фінішу 36-м зі 101-спортсмена, який стартував у забігу. А останнього дня змагань «у бій пішли» наші скороходи. Першим «відстрілявся» переможець Кубка Європи зі спортивної ходьби Іван Банзерук. На своїй дистанції у 50 кілометрів лучанин прийшов до фінішу 19-м, а Іван Лосєв на дистанції 20 кілометрів був 32-м та показав найкращий результат сезону. 

А найбільша увага луцьких вболівальників була прикута до жіночого старту на 20 кілометрів. Саме тут серед перших протягом дистанції була Надія Боровська, яку, на жаль, дискваліфікували за декілька кілометрів до фінішу. А от Валентина Мирончук прийшла до фінішу 32-ю, а головне - результат у 1 годину 33 хвилини 59 секунд став її новим особистим рекордом.

Символічно, що минуле таке досягнення Валентина здобула на ще одному легкоатлетичному Мундіалі - минулорічному командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби. Тож не дивно, що саме на світових першостях 23-річна учасниця останньої Олімпіади у Ріо-де-Жанейро постійно прогресує. «Наступне завдання - розміняти 1:33 та здобути звання майстра спорту міжнародного класу», - розповіла прес-службі Федерації легкої атлетики України луцька спортсменка. 

Лишається сподіватися, що в однієї з найяскравіших волинських представниць «Королеви спорту» з цим не виникне жодних проблем.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром