Бібліотеки Луцької громади отримали 14-томне видання творів Лесі Українки

13 Травня 2021, 17:34
2603

Комунальний заклад «Луцька міська централізована бібліотечна система», у складі якої 25 бібліотек Луцької громади, отримав нецензуроване видання творів Лесі Українки в 14 томах.

Про це пише «Суспільне».

Всього в Україні нині є 1 500 примірників цього видання.

Для ознайомлення з виданням читачам потрібно спершу подати індивідуальну заявку, – розповіла директорка бібліотечної системи міста Марія Назаревич.

Із її слів, поки що на область надійшла обмежена кількість творів.

«У подальшому буде дофінансування та перевидання 14-томника», – каже директорка.

Що подати індивідуальну заявку читачі мають звернутися до завідувача тієї бібліотеки, у якій зареєстровані користувачами.

«Якщо користувач, наприклад, із Княгининка, то завідувач бібліотеки за заявкою може підвезти видання і надати людині в користування на 14 днів», – зазначила Марія Назаревич.

Повне академічне зібрання також отримала «Центральна міська бібліотека для дорослих» в Луцьку.

Також з повним зібранням творів можна ознайомитися онлайн. Електронна версія 14-томника доступна на сайті Українського інституту книги викладено усі частини реалізованої серії.

Нагадаємо, 1 березня в обласному центрі Волині презентували академічне видання творів Лесі Українки у 14-ти томах. Вперше твори письменниці, листи, рукописи та чернетки видані без цензури. У текстах зберегли оригінальний авторський правопис, підкреслення та перекреслення, які, перекладаючи з різних мов, робила Леся Українка.

Читайте також: У Луцьку відбудуться зустрічі з випускницями вальдорфської школи

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром