Скільки лучани боргують за спожите тепло

09 Грудня 2015, 11:03
2358

Серед жителів міста є власники квартир, кожен з яких заборгували понад 50 тисяч гривень за теплопостачання.

Про це повідомив перший заступник міського голови Тарас Яковлев під час ефіру програми «Місто, як воно є» на радіостанції «СіД-FM».

Він зазначив, що цього року немає питання щодо якихось лімітів на газопостачання чи спожиття електроенергії. Основним є погашення боргів, які накопичувалися впродовж багатьох років. Однак населення повинно розуміти, що спожити бажано було би якомога менше.

«Населення боргує близько 45 мільйонів за спожиту теплову енергію. Хоча відсоток оплат досить високий (95-96%), є люди, які заборгували більш як 50 тисяч гривень. Проблема в тому, що з ними важко боротися. Де можливо, ми проводимо відключення, але механізму повернути кошти державі, на жаль, немає. Я – прихильник ринкової економіки, тому впевнений, що борги потрібно сплачувати, в тому числі і за рахунок того майна, яке є у власності боржника», – зауважив Тарас Яковлев.

Звісно, є люди, які дійсно не спроможні платити. Та, за словами першого заступника, існує багато варіантів виходу з такої ситуації: і реструктуризація боргу, і оформлення субсидій або пільг чи іншої соціальної допомоги. Але є багато осіб, які просто не вважають за потрібне платити за послуги. Саме до таких людей, вважає Тарас Яковлев, потрібно застосовувати крайні заходи, а саме – продаж квартири і придбання меншої або отримання соціального житла.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
09 Грудня 2015, 14:55
зробіть хоть один прецендент, виселіть чи продайте за борги хоч однук квартиру: заплатять і ВСІ ІНШІ!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром