У Луцьку презентували Міжнародний марафон «Великодні історії онлайн»

12 Травня 2021, 16:50
2518

У конференц-залі луцького ЦНАПу відбулась презентація Міжнародного марафону «Великодні історії онлайн».

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

Це продовження творчої співпраці в рамках онлайн-марафону міжнародних посиденьок «Бабусине Різдво». Платформа була створена у величне Різдвяне свято за підтримки Луцької міської ради, Консульства Республіки Польща у Луцьку та благодійної організації «Творчість заради життя».

Перші два етапи марафону «Бабусине Різдво» та народні читання драми-феєрії «Лісова пісня» об’єднали учасників з різних країн та континентів. Третім етапом проєкту став онлайн-марафон «Великодні історії онлайн» та мав на меті познайомити та деякою мірою відродити народні традиції святкування Великодня.

У заході взяли участь: Анна Бабяк-Овад – віцеконсул Консульства Республіки Польща в Луцьку, Ліна Галан – начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Наталія Журавльова – керівник благодійної організації «Творчість заради життя», Малгожата Болотін – голова громадської організації Товариства польської культури, Анна Ровецька – писанкарка, вокаліста, викладач вокалу.

Координатор заходу Наталія Журавльова привітала учасників та зауважила, що онлайн-платформа активно набирає обертів і зараз має близько тисячі користувачів. За її словами, на платформу надійшло 20 відео з чудовими розповідями про традиції святкування Великодня в Україні та Республіці Польщі, весняні пісні, гаївки та розповіді про техніки розпису крашанок, дряпанок та писанок.

До слова, переглянути відео можна за посиланням.

Учасниками марафону були громадські організації, мистецькі школи, благодійні фонди, школи, інститути, об’єднання українців за кордоном, родини, блогери, творчі колективи. Найменшими учасниками Великоднього марафону стали вихованці Дитячого закладу «Тополинка», їм по 5 років, а найстаршій учасниці, пані Христині з міста Замостя (Республіка Польща) – 65.

Основне завдання реалізації проєкту було об’єднати якомога більше творчих людей, колективів, які зберігають традиції християнства та поєднують їх з культурами і традиціями країн – учасників проєкту.

Читайте також: У Луцьку запрошують на нову музейну екскурсію

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром