Соборності: встановили пам’ятну дошку Герою Сергію Куруці

09 Грудня 2015, 10:35
4196

На стіні будинку № 26, що на проспекті Соборності, відкрили меморіальну дошку лучанину, який загинув під Іловайськом.

Про це повідомляє ІА Волинські новини.  

Нагадаємо, Сергій Курука народився 3 вересня 1987 року у Луцьку. Навчався у НВК № 26, професійно-технічному училищі № 9, Володимир-Волинському технікумі гідромеліорації. До призову працював у ТзОВ «Спайс-Луцьк».

Служив у 3-му батальйоні колишньої 51 ОМБ, виконував бойові завдання у зоні АТО. До ЗСУ його призвали у квітні минулого року.

Зі слів рідних, останній раз боєць виходив на зв'язок 23 серпня 2014 року. Батьки протягом тривалого часу дзвонили до заступника начальника штабу України, аби дізнатись хоч щось про долю дитини, однак усюди повідомляли, що серед загиблих і полонених хлопця немає.

До слова, військовий не говорив рідним, де саме він перебуває. Зв'язок з ним обірвався 25 серпня. На той час він знаходився поблизу села Дзеркальне Донецької області.

Згідно з офіційними даними, Сергій Курука загинув 27 серпня 2014 року під час виходу з-під Іловайська та був похований у Дніпропетровську як невідомий солдат.

13 січня 2015 року Дніпропетровська міська рада прийняла рішення про ексгумацію тіла та передачу його рідним для перепоховання у Луцьку.

Поховали Сергія Куруку 15 січня в селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Сергій був одружений, сиротою залишився малолітній син.


 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром