Лучанам показали «Нотатки з Ліберії»

09 Грудня 2015, 09:02
2565

Фільм про життя на каучуковій плантації став одним з останніх, який представили луцькій публіці на фестивалі документального кіно Docudays UA.

Кіноперегляд відбувся у вівторок, 8 грудня, у кав‘ярні «Кофеїн».

Координатор мандрівного фестивалю у Луцьку Богдана Стельмах зазначила, що не кожне місто, яке бере участь у Docudays UA, мало можливість переглянути «Нотатки з Ліберії». Тож лучанам пощастило, адже жодної з фестивальних кінострічок в інтернеті немає.

Фільм японського режисера Рьо Муракамі є чи не єдиним документальним підтвердженням важкого життя людей на каучуковій плантації. Оскільки доступ до плантації  для журналістів компанія суворо заборонила, то режисер серед ночі пробирався на територію каучукових насаджень та розмовляв з працівниками.

За реальні картини напівголодного існування і виснажливої праці людей режисер заплатив власним життям. Адже під час знімань кінострічки у Ліберії він захворів і помер.

Після перегляду документального фільму присутні зауважили, що в Україні є схожа ситуація з видобутком бурштину. І хоч фінансові справи у нашій державі не такі кепські, люди ,не маючи де заробити гроші, шукають  дорогоцінний мінерал, навіть не підозрюючи про руйнівні наслідки  для природи.








Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром