Яковлев не задоволений початком опалювального сезону

08 Грудня 2015, 18:02
2309

Перший заступник мера Тарас Яковлев повідомив про причини проблем КП «Луцьктепло», проте не вважає ситуацію з опаленням у місті критичною.

Як він зазначив під час ефіру програми «Місто: як воно є» на радіостанції «СіД-fm», лучан дійсно чекає дуже серйозне випробування, адже цей рік є надзвичайно складним для усіх тепловиків України. Причинами цього Тарас Яковлев вважає неправильну реакцію влади на підвищення комунальних тарифів та розбіжності між поточними тарифами і тарифами, які нараховувалися населенню. Ці всі проблеми призводили до того, що роками накопичувалися борги за той газ, який тепловики купували в підприємствах.

За останній рік ситуація з природнім газом погіршилася. І держава різко взялася за те, щоб якомога більше коштів «витягнути» з теплогенеруючих комунальних підприємств. Це призвело до того, що практично 60-70% коштів, які надходять у підприємства теплоенергетики, зокрема й «Луцьктепло», вилучають і спрямовують на закриття багаторічних боргів. Якщо ще рік тому борги «Луцьктепла» сягали понад 50 мільйонів гривень, то нині цифра зменшилася до 30 мільйонів.

«Ми зменшуємо заборгованість за природній газ, однак це лягає тягарем на фінансовий стан підприємства. Від цього ми маємо і заборгованість із заробітної платні працівників. На жаль, ми досить неефективно підготувалися до цього опалювального сезону. І хоч робили усе можливе, відсутність обігових коштів призвела до того, що ми не змогли підготуватися так, як би хотіли. Я не скажу, що ситуація критична. Навіть пориви, які стаються, коли систему запускають, можна вважати нормальним процесом. Такі проблеми виникають щороку. Не думаю, що ми матимемо такі проблеми впродовж опалювального сезону», – зазначив Тарас Яковлев.

Окрім того, люди почали оформляти пільги і субсидії. За листопад нарахування «Луцьктепла» становили близько 17 мільйонів гривень, з них – більше 7 мільйонів нарахувань, пов’язаних із пільговою категорією населення.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром