«Народний контроль» урятував лучанок від виселення

08 Грудня 2015, 17:25
2436

Юристи луцького «Народного контролю» допомогли лучанкам перемогти у суді та уникнути виселення з помешкання, бо жінки стали жертвами квартирної афери.

Як розповіли в прес-службі «Народного контролю», пані Ніна та її сусідка Тамара мешкають у будинку – колишньому гуртожитку – на вулиці Івана Франка близько тридцяти років. Раніше вони працювали на консервному заводі, який і надав їм помешкання. Пізніше до жінок підселили ще одну працівницю заводу Ірину Косюк. Запевняли – нова сусідка у помешканні житиме недовго.

«Генеральний директор сказала, що вона лише трохи поживе у нас. Натомість жінка не лише не виселилася, а й підселила у мою кімнату свого чоловіка», – розповіла жителька гуртожитку Ніна.

Коли ж завод реорганізували, Ірина Косюк узагалі привласнила собі помешкання. Оформила приміщення як нежитлове, а його мешканкам сказала пакувати валізи.

«Ми навіть не здогадувалися, що сусідка приватизувала житло і забрала будинкову книжку», – веде далі пані Ніна.

«Тепер я не можу навіть дитині довідку для стипендії взяти, не знаю, куди звернутись», – скаржиться і пані Тамара.

З активістами «Народного контролю» нова власниця помешкання спілкуватись не захотіла.

Юристи «Народного контролю» під час судового розгляду виявили у документах обох сторін багато розбіжностей. Зокрема ошукані мешканки мали як ордери на житло, так і довідки, які свідчили, що вони дійсно проживали у гуртожитку. Можливо, саме ці аргументи виявились вирішальними у суді: Ірині Косюк так і не вдалося виселити жінок з їхнього ж помешкання.

«Ми отримали маленьку, але перемогу. Хоча переконаний, що буде ще й апеляція від опонентів. Але наразі у цій непростій справі суддя прийняв цілком правильне і правомірне рішення», – підбив підсумки засідання юрист «Народного контролю» Андрій Студницький.

Пані Тамара, яка стала жертвою житлової афери, не приховувала радості від такого вердикту суддів: «Ми задоволені перемогою, яку здобули завдяки «Народному контролю». Думаємо, правда так і залишиться на нашій стороні».

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром