У Луцьку обговорили розвиток Волині

08 Грудня 2015, 16:53
2384 Джерело: Фото зі сторінки «Фонд Новий Луцьк» у Facebook

До обласного центру Волині приїхали міські та сільські голови, аби обміркувати перспективи розвитку та бюджет області.

Обговорення відбулося у вівторок, 8 грудня у приміщенні облмуздрамтеатру імені Т.Г. Шевченка.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця подякував усім присутнім за те, що відгукнулися на запрошення та висловив сподівання, що відтепер їх співпраця стане дієвішою. А також зауважив, що відтепер усі адміністративні одиниці повинні працювати однією командою, бо вони відповідальні перед виборцями і громадою.

«Хочу, щоб наше зібрання не виглядало, як звітна конференція радянських часів. Сьогодні ви всі знаєте, що люди доведені до зубожіння, їх фінанси впали за останні 2 роки. Люди вже не вірять владі. Вони повірили нам явкою у 45%. Ця ступінь очікування може бути останньою. Я вірю, що ми можемо працювати по-іншому», – зазначив голова облради.

Також він запропонував, щоб кожен з представників громад написав пропозиції з розвитку свого населеного пункту. Пізніше усі вони будуть перенесені на сайт обласної ради. На думку Ігоря Палиці, це допоможе у вирішення проблем сіл та міст Волині.

На конференції зауважили, що на найвищому владному рівні розглянуть всі проблеми, які представлять голови сільських, селищних та міських рад. А найважливіші та найнагальніші внесуть у бюджет на 2016 рік. Решту ж вирішуватимуть поступово протягом наступних п’яти років.

Щодо розвитку Волині, то увагу будуть звертати тепер на всі сфери – освіту, спорт, дороги, на програми допомоги учасникам АТО та їх сім’ям, на боротьбу з інформаційною війною. Окрім того, намагатимуться вирішувати проблеми законодавчого рівня, зокрема ті, що стосуються децентралізації влади.

Тому всі реальні пропозиції готові розглянути уже зараз, аби вже у січні-лютому мати сформований новий бюджет.

Також на зустрічі зауважили, що про всі порушення закону та перешкоджання професійній діяльності представники громад можуть повідомляти керівництву облради. У свою чергу Ігор Палиця сказав, що не закриватиме очі на грошові маніпуляції з боку представників влади.

«Я зроблю все, щоб жодна копійка не зникла і не пішла по кишеням», – зазначив очільник обласної ради.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром