Фестиваль «Docudays UA»: останній тиждень кінопереглядів

08 Грудня 2015, 14:05
2426

Останній тиждень у цьогорічній програмі показів документальних фільмів про права людини в рамках фестивалю «Docudays UA» ознаменується низкою цікавих кінострічок і відкриттям четвертого на Волині кіноклубу «Docudays UA».

Як розповіли організатори фесту, кіноклуб відкриється у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки 10 грудня о 12:00 – принагідно можна буде переглянути та обговорити фільм Валерія Балаяна «Любіть мене, будь ласка».

Загалом за чотири дні фестиваль представить неординарні та інтригуючи документальні фільми. У вівторок, 8 грудня, о 18:30 у кав’ярні «KoffeIn» відбудеться перегляд і обговорення унікального документального фільму «Нотатки з Ліберії» про видобуток каучуку на одній із плантацій, вхід на яку категорично заборонений.

У середу, 9 грудня, о 18:30 у «KoffeIn» – правова медіа-кавярня: лучани зможуть подивитися фільм «Жертвопринесення». І разом із запрошеними гостями розмовляти про жертовність заради свободи.

«У стрічці йдеться про безпрецедентний розстріл у центрі Москви адвоката Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової кілером-нацистом. Герої фільму – друзі й близькі Насті, її колеги, батьки. У стрічці використані справжні відеозаписи російських фашистів, а також музичні кліпи, розміщені на нацистських сайтах, – розповіли організатори фестивалю. – Ці матеріали розкривають справжній масштаб неонацизму в сучасній Росії, де нині офіційно існують 144 зареєстровані організації, які налічують понад півмільйона активних членів».

10 грудня о 12:00 фільм «Пост Майдан» Сергія Андрушка і Дмитра Тяжлова у клубі «Патріот Волині», що в бібліотеці на вулиці Драгоманова,1.

11 грудня о 17:00 в Галереї мистецтв, що на вулиці Лесі Українки, 24 – закриття фестивалю фільмом «Звідки з’являється пил і куди зникають гроші».

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром