У Луцьку та районі – перевищення епідемічного порогу

06 Травня 2021, 17:06
2574

Ситуація щодо захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями, в тому числі коронавірусною інфекцією, на Волині залишається напруженою.

Показник захворюваності ГРВІ нижче показника минулого тижня на 8% та становить 747,5 на 100 тисяч населення, але вище показника епідемічного порогу на 30% і відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу, повідомляють на сайті Волинського обласного лабораторного центру. 

Перевищення епідемічного порогу зареєстрували у м.Луцьку (на 47%), Турійському (на 61), Володимир-Волинському (на 36%), Ковельському (7%), та  Любешівському (6%) районах.

Утримується на високому рівні  захворюваність серед дитячого населення  і становить 48%  (захворіло близько  4 тисяч) від загальної кількості постраждалих, що майже на рівні минулого тижня.

Близько двох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (78%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 171 тис. волинян —  це 16,6% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакцинували понад 3 тисячі осіб, із них 62% — це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В.

Наразі циркуляцію вірусів грипу в області не виявили.   Проте встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи. (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43,  метапневмовіруси,  аденовіруси та бокавіруси).

Читайте також:  Рівненщина покинула «помаранчеву» зону карантину

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром