Липинська школа взяла участь у Фуд Челенджі: як це було

04 Травня 2021, 19:00
4061

Загальноосвітня школа села Липини знову бере участь у челенджі від «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», що носить назву Фуд челендж.

Нагадуємо, що цей навчальний заклад  виборов приз сільської школи в попередньому челенджі – Хеппі Челенджі від «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», увійшовши в п'ятірку кращих та отримав грант на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics). Про це Район.Луцьк повідомили працівники школи. 

Перший тиждень Фуд челенджу називався «Весело про їжу», і його метою було надихнути дітей до отримання знань про базові принципи здорового харчування у веселій ігровій формі. За цей час школа встигла виконати два обов’язкові завдання від організаторів – провести початкове опитування школярів та підготувати й провести квест про здорове харчування.

В рамках Фуд челенджу підготовили та роздали фуд-буклети з детальним описом того, чим можна замінити звичайні для багатьох продукти, щоб їжа була не тільки смачна, але й корисна для дорослих і маленьких. Також парламентарі школи провели  рейд-перевірку шкільної їдальні. Школа відвідала лекторка з Волинського краєзнавчого музею Аліна Андрєєва та провела лекції для учнів 4-Б та 5-А класів на тему «Великодні традиції на Волині», де діти не лише поринули у світ Пасхальних традицій та дізналися про звичаї ретельної підготовки українського народу до свята, а й детально ознайомилися із традиційним Великоднім меню. В українському традиційному святковому раціоні існує багато здорової їжі і багато неймовірно смачних страв.



Буквально «взірвав» соціальні мережі відеоролик фуд-гумору, де сміливі та креативні вчителі школи заспівали пісню «Голодний студент».

Учні та вчителі школи підготували реп-композицію про овочі та фрукти, що повні вітамінами, таким чином вони пропагують здорове харчування в цікавий спосіб! Ще однією активністю стала інсценізація казки «Вірус та Вітаміни» учнями школи.

В рамках Фуд челенджу в школі відбулися посиденьки з психологом, особливістю котрих є те, що учні мають змогу розмовляти про різноманітні речі в контексті психології. Цього разу розмовляли з шкільним психологом про їжу як енергію нашого життя, психологію харчування, залежності від їжі, лікувальні властивості певних продуктів тощо.




Також до ЗОШ І-ІІІ ст. с.Липини було запрошено успішну випускницю школи, відомого кондитера – Марію Шипер, котра виготовляє не лише неймовірної краси смаколики, а й дуже смачні, а, головне, корисні. В рамках зустрічі з учнями 9, 10 та 11 класів Марія розповіла про те, як їй вдалося відкрити власну справу, таким чином надихаючи випускників шукати себе, займатися улюбленою справою та не боятися реалізовувати себе у житті, а також кондитерка детально розповіла про корисні смаколики, котрі виготовляє.

Було проведено фуд-квест «Наша їжа - наше здоров'я», метою якого було закріпити знання дітей про корисні та шкідливі продукти харчування, їх значення для здоров'я, сприяти правильному режиму харчування та правильному вибору продуктів.

Вагомою частиною турботи про власне здоров’я є раціональне харчування, - це щоденна і клопітка праця, саме тому у ЗОШ І-ІІІ ст. с.Липини провели «вітамінні перерви». Було організовано флешмоб малюнків «Тарілка здорового харчування», де діти малювали корисну їжу, страви традиційної святкової української кухні, які відносять до здорового харчування. Також було проведено  змагання, котре полягало в тому аби за відведений час намалювати якомога більше корисних страв та продуктів крейдою на шкільному подвір'ї. Діти з захопленням і ентузіазмом малювали, а команда-переможець отримала корисні смаколики.

Учні 6-А класу теж долучилися до Фуд челенджу Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів. Для школярів провели тренінгове заняття «Їжа та здоров'я», де учні розглянули складові здорового способу життя, говорили про корисні продукти, про необхідність збалансованого харчування, а учні 7-А класу грали у гру «Готуємо здорову їжу». Учні 4-Б класу відпрацьовували значення слова ВОЛЯ та працювали із завданнями-тестами на вироблення у собі цієї якості. Школярі намагалися виробити у собі силу волі не вживати нездорову їжу.









 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром