Світло-тіньовий Луцьк: презентували «родзинку» туристичного міста

10 Серпня 2017, 22:33
3516

Лучанам показали дерев'янний макет світло-тіньовї карти Луцька.

У Центрі інформації та послуг відбулася перезентація «сонячної» карти Луцька. Поки що макет дерев'янний, але в ідеалі він має бути залізним і підвищеним на два метри над землею, аби краще роздивитися тінь. Це стане своєрідною «родзинкою» Луцька, адже такої карти немає не лише в Україні, але й у Європі.

Автори проекту Марія Назарчук та Дмитро Авраменко розробляли та доповнювали проект протягом трьох місяців.

Нагадаємо, що проект виграв конкурс соціальних проектів туристичного спрямування, детальніше читайте «Сонячна» карта, яка не має аналогів у Європі, стане «магнітом» для луцьких туристів.

«У карті хотілося б поєднати мистецтво, і туризм, але все-таки карта є арт-об'єктом, а не інформативним. Ідея виникла, коли побачила роботи дизайнерів із використанням світло-тіньової інсталяції, але це лише в приміщення. Мені захотілося винести за межі. Карта - найближчий до туризму об'єкт інформації про  місто, тому не виникло сумнівів, що саме це буде світло-тіньова мапа», - зазначає Марія Назарчук.

Автори проекту наразі прораховують усі нюанси, аби карта висіла не лише влітку, але й взимку. До кінця літа її встановлять, але поки що замовчують про точне місце локації. Точно відомо, що такий об'єкт буде на вулиці Лесі Українки.

Автори планують поставити із двох боків лавки, аби зручніше фотографуватися та проводити різні мініфестивалі, наприклад, міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня».

Світло-тіньова карта Луцька приваблюватиме не лише лучан та гостей міста, але й іноземців. 








1





 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром