У Луцький зоопарк привезли червоних вовків із Австрії

02 Травня 2021, 14:07
3614

У Луцький зоопарк привезли рідкісних червоних вовків із зоопарку в Австрії.

Про це йдеться на сторінці закладу.

Вовки вже відбули карантин і доступні для огляду. Вольєр – навпроти лев’ячого містечка. У зоопарк привезли три особини цього виду: самичку та двох самців по 8 місяців.

«Ми дуже пишаємося цим урізноманітненням нашої колекції, адже такі тварини є лише у трьох зоопарках України. Луцьк став четвертим», – йдеться  у дописі.

Це стало можливим тому, що Луцький зоопарк є в міжнародній системі моніторингу тварин ZIMS – єдиній базі зоопарків усього світу. Така взаємодія дає можливість обмінюватися колекціями, зокрема брати тварин на перетримку.

Довідково:

Куон гірський або червоний вовк гірський, азійський дикий пес, індійський дикий пес, дхол — хижак з родини псові, що мешкає в Південній та Південно-східній Азії.

Через знищення самих куонів та їхніх місць проживання, занесені в Червону книгу Міжнародного союзу охорони природи. На людей ніколи не нападають, не шкодять сільському господарству. Вся кількість представників куонів по світу становить менш ніж у 2 500 дорослих особин і тенденція зменшення їх чисельності триває. У неволі, в різних зоопарках та заповідниках, міститься приблизно 110 особин.

Куони дуже соціальні тварини, що живуть у великих кланах, які іноді розділяються у менші зграї задля полювання. Всеїдні. Бояться людей, тому їх важко приручити, але дуже сміливі, коли потрібно захищати свій клан: куони можуть напади на вепрів, індійських буйволів та тигрів.

Читайте такожТравневі вихідні за Луцьком: топ місць для відпочинку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром