У ляльковому театрі майже пів століття малюють афіші вручну

02 Травня 2021, 15:16
2924 Джерело: Суспільне Волинь

Волинський академічний театр ляльок було створено у 1975 році. Відтоді усі афіші з анонсами вистав пишуть вручну. Останні 30 років це робить художниця Віра Рибачок.

Про це пише «Суспільне».

Намальовані «живі», а не друковані на папері афіші, одна з «родзинок» театру, – каже його керівник Данило Поштарук. Щотижня на фасаді театру з'являються оголошення про вистави, щомісяця – плакат з анонсом усіх постановок.

За лаштунками театру у цеху, де виготовляють афіші, декорації, маски і ляльки, завжди багато роботи, розповідає художниця Віра Рибачок. Вона тут - 29 років.

Скільки афіш намалювала, - художниця не рахує, каже, їх кількість давно перевищила тисячу.

Першу афішу Віра Рибачок намалювала більше 40-ка років тому, коли працювала у драматичному театрі. Каже, образи і ідеї приходять самі. Крім афіш виготовляє маски і ляльки.

Керівниця літературно-драматургійної частини театру Галина Остапчук розповідає, художниця знає на пам'ять увесь сценічний репертуар.

«Кожного разу вона працює над виставою, вона створює фактично цю виставу разом із художниками, з колегами. Вона, як художник-декоратор, постійний учасник цього процесу», – каже Галина Остапчук.

Ляльки і декорації в театрі зберігають. Також бережуть афіші вистав, які грає театр. Усі інші роботи Віри Рибачок на фасаді театру ляльок можна бачити лише тоді, коли іде та чи інша анонсована вистава. Потім, коли закінчується показ, усі свої твори художниця зафарбовує, щоб створити на щитах нові анонси. Міняти спосіб створення афіш у ляльковому театрі не планують.

Читайте також: У Луцьку на Великдень пройде етнофестиваль

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром